TNBiz (TN.cz)
15.08.2019 08:59:45

Počasí: Česko se probudilo do chladného rána. O víkendu se vrátí tropické teploty, v Čechách bude přes 30°C, na Moravě blízko ke třicítce.

Velmi chladné ráno zažili ve čtvrtek Češi. Teploty klesly na mnoha místech hluboko pod 10 °C, podle agentury Meteopress se ve čtvrtek ráno pohybovaly v rozmezí od 12 do 6 °C. Ve čtvrtek a v pátek se přes den budou teploty pohybovat mezi 20 a 25 °C, o víkendu by měly opět atakovat i tropickou třicítku.

Po chladném ránu, kdy teploty spadly pod 10 °C, nás v průběhu čtvrtka čekají teploty v rozmezí od 21 do 25 °C. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČMHÚ) bude slábnout výběžek vyššího tlaku vzduchu nad střední Evropou. Během dne bude přes naše území k východu přecházet okluzní fronta.

Počasí na konci týdne 

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, od západu se ale bude obloha zatahovat a přijdou i přeháňky. Srážky by na Moravě a ve Slezsku měly být ojedinělé. Oblačnost tam bude přibývat až později odpoledne a večer. Na horách by mělo být kolem 15 °C.

Noc na pátek již tak chladná nebude. Teploty by měly klesat maximálně k 15 až 11 °C. Okluzní fronta bude v pátek postupovat dál směrem k východu. "Za ní se k nám rozšíří nevýrazný výběžek vyššího tlaku vzduchu od jihozápadu," napsali meteorologové z ČHMÚ.

Přes den bude 20 až 24 °C. Pátek ale bude oblačný, místy s přeháňkami. Na Moravě a ve Slezsku mohou být ojediněle i bouřky. Srážky a oblačnost začnou k večeru ubývat.

 

Počasí o víkendu

Lepší počasí předpovídají meteorologové na víkend. V sobotu bude polojasno až oblačno, ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty budou 13 až 9 °C, nejvyšší denní pak 24 až 28 °C.

V neděli by pak teploty přes den mohly překročit i tropickou třicítku. Nejvyšší denní teploty se totiž podle ČHMÚ mají pohybovat mezi 27 až 31 °C., v noci pak mají klesat k 17 až 13 °C. Má být polojasno až oblačno, postupně od západu má přibývat oblačnost, odpoledne a večer v Čechách bude místy pršet, ojediněle mohou přijít i bouřky.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty