Ivo Svoboda
(Meteobox.cz)
13.08.2019 16:20:08

Počasí: v týdnu chladno, na víkend vyletí teploty k 30 °C

Přehled počasí 

Zvlněná studená fronta přinesla do střední Evropy ochlazení. Na drtivou většinu míst také vodu. I tentokrát se však objevila místa, kde pršelo minimálně. Nejvíce vody dostal letos už po několikáté východ a jihovýchod země. Až přes 40 mm srážek spadlo v Moravskoslezském kraji. I proto je nejmenší sucho (prakticky žádné) na jihovýchodní Moravě. Frontální vlna byla o něco slabší, než se předpokládalo, účel ale splnila. V týdnu se citelně ochladí. Odpoledne bude příjemně, rána budou už studená. Na víkend se rýsuje změna oproti původním předpokladům. Teplota by mohla vyletět přechodně k 30 °C. Opravdu ale jen přechodně. Nové ochlazení bude na programu víceméně hned a srazí teploty znovu asi o 7 °C.

 

Počasí ke konci týdne

Ve středu bude polojasno až oblačno, hlavně odpoledne místy slabé přeháňky. Na jihovýchodě ojediněle déšť. Teploty 18 až 22 °C, na jihovýchodě až 24 °C. Ve čtvrtek bude skoro jasno, polojasno. Ráno se objeví četné mlhy. No, podzim je za rohem. Odpoledne od západu oblačno až zataženo. Teploty 21 až 25 °C. V pátek bude oblačno až zataženo, místy déšť, zejména na západě. Teploty 20 až 24 °C.

 

Počasí o víkendu 

V sobotu bude polojasno až oblačno. Teploty 24 až 28 °C. V neděli bude polojasno, během dne od západu oblačno, místy přeháňky a bouřky, nebo i déšť. Teploty 27 až 31 °C.

Počasí 18.8.2019
 

Počasí v příštím týdnu 

V novém týdnu se ochladí, nebude ale vyloženě chladno, spíš příjemně. Léto nás ve své druhé polovině šetří před extrémními vedry. Teploty budou v novém týdnu nejčastěji mezi 22 až 27 °C. Druhá polovina léta je klidná bez extrémů. Místy se ještě objevují silné bouřky, které umí páchat škody hlavně krupobitími a silným větrem. Polovina srpna bývá doba, kdy začne aktivita bouřek klesat. Nemají tolik dostupné energie a pracuje proti nim i zkracování dne. Ve Středomoří pokračuje sezóna dovolených. Nejtepleji je na jihovýchodě kolem Řecka, kde udeřila vlna veder. Začíná období nejvyšších teplot moří. Kdo má rád teplou vodu, plánujte dovolenou


Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty