cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  13.08.2019 10:52:15, aktualizováno 18.08.2019 09:03:25

Podle Nového Zélandu jsou kryptoměny peníze


Novozélandské daňové úřady aktuálně rozhodly o tom, že jakýkoli příjem pocházející z kryptoměn je legální, a zároveň tak poskytl přesný návod, jak má být zdaněn. V nejnovějším daňovém manuálu tak daňový úřad upravil legislativní nařízení z roku 1994.

Nová směrnice se konkrétně vztahuje na platby prostřednictvím kryptoměn, ale takové, které jsou součástí pravidelného platu zaměstnancům. V tom případě jsou tedy stanoveny na pevnou částku. Legislativa se navíc vztahuje pouze na výdělečné a mzdové subjekty, nikoli na osoby samostatně výdělečně činné a jiné daňové poplatníky. Nespadají sem tedy odměny v systémy akcií, bonusy provize ani odměny nejrůznějšího druhu.

Podmínkou je přímý převod na FIAT

Aby mohl být plat vydaný v kryptoměnách zdanitelný, musí být především ihned směnitelný za klasickou FIAT měnu. Pokud daná kryptoměna nelze převést přímo, daňová komise Nového Zélandu nepovažuje tyto prostředky za měnu v plnohodnotném smyslu slova.


Daňové úřady po celém světě začínají reagovat

Zákonodárci a daňoví úředníci po celém světě se o otázku kryptoměn zajímají stále více a více. Blockchainové technologie se pomalu stávají součástí každodenních životů nás všech a vlády se pochopitelně bojí nebezpečí daňových úniků. V Británii například nově chtějí po kryptoměnových burzách, aby zveřejňovaly určitá data o svých transakcích. Samozřejmě měla být hlavním důvodem opět ochrana před daňovými úniky a finančními podvody. Co myslíte? Berou si vlády v tomto směru příliš velké sousto nebo opravdu mají šanci kryptoměny do určité míry regulovat? A měly by to vůbec dělat?

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste