cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Kryptoměny  |  12.08.2019 15:46:57

Vytvořila Čína konkurenci Bitcoinu?

 

Čínská lidová banka, která v zemi slouží jako centrální autorita, uvedla, že její vlastní kryptoměna může být nyní považována za připravenou. Podle Mu Changchuna, náměstka ředitele banky, se přitom jedná o technologický prototyp, který si propůjčuje architekturu blockchainu, a společnost na něm měla usilovně pracovat posledních pět let.

Kryptoměna s dvoustupňovým operačním systémem

Toto prohlášení vysílala čínská media v sobotu 10. srpna. Zástupce banky na tomto místě také dodal, že vyvinout digitální měnu pro tak velkou zemi, jako je Čína, bylo neobyčejně složité. Maloobchodní prodejci totiž požadují vysoký výkon za účelem udržení konkurenceschopnosti. Nová digitální měna je tak navržena s dvoustupňovým operačním systémem, který bude nejlépe vyhovovat velké rozloze země i obrovské hustotě její populace.

Na nejvyšší úrovni bude samozřejmě centrální banka, na sekundární potom komerční banky. Nová kryptoměna si klade za cíl zlepšit dostupnost a inovativnost finančních služeb u širokého publika. Měla by být přitom uzpůsobena především pro obchody s menšími objemy. Zatím nicméně netušíme, kdy opravdu se nová kryptoměna dostane ven.

Konkurence pro Bitcoin?

Těžko říct, zda by v Číně opravdu měli chuť konkurovat Bitcoinu nebo jiné zavedené kryptoměně. Mnoho lidí z internetové komunity na druhou stranu nepochybuje o tom, že Čínská lidová banka se pro takový krok nyní rozhodla především proto, že má reálnou šanci konkurovat projektu Libra od Facebooku. Ten totiž kvůli protahujícím se legislativním řešením zůstává tak trochu na mrtvém bodě. Nechá si Čína takovou šanci proklouznout mezi prsty?


CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste