TNBiz (TN.cz)
11.08.2019 09:37:51

Počasí u nás: V neděli teplo, v příštím týdnu přijde ochlazení a srážky

Počasí v neděli

O víkendu se v Česku ještě dočkáme teplého počasí. V neděli budou nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na horách kole 21 °C.


Počasí v příštím týdnu

pondělí se počasí v ČR rozdělí na východ a západ. Bude polojasno, od severozápadu zataženo s občasným deštěm nebo přeháňkami. Místy by se měly vyskytnout také bouřky. "Nejvyšší denní teploty od 18 °C na západě až po 32 °C na východě a jihovýchodě území," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na webu.

 

Ochlazení

Déšť a zatažená obloha podle meteorologů vydrží až do konce příštího týdne. Pokud plánujete vyrazit někam na výlet, přibalte si raději deštníky, nebo vyrazte k moři. Zatímco u moře budou teploty hodně přes 30°C, u nás se budou teploty pohybovat mezi 20 až 26 °C přes den, v noci pak klesnou na 18 až 8 °C.


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty