TNBiz (TN.cz)
08.08.2019 12:04:56

Teplé počasí na jihu Evropy: Tropické teploty v Chorvatsku, čtyřícítky ve Španělsku.

Oblíbenou destinaci Čechů čeká nová tropických teplot. Meteorologové vydali výstrahu pro několik chorvatských měst na jihu, kde by měly teploty vyšplhat až na 36 °C. Největší teplo bude o víkendu. K tropům se přidají také bouřky a déšť. Podobně na tom bude i Španělsko. Valencii například ve čtvrtek čekají teploty kolem 42 °C.


Počasí v Chorvatsku 

Státní hydrometeorologický ústav vydal výstrahu pro vysoké teploty, které zemi zasáhnou hlavně o víkendu. Nejhorší situace by měla být ve městě Split, Dubrovník, Rijeka a Knin. Teploty by mohly dosáhnout až 36 °C.


Před vlnou veder varují také lékaři. "Měli byste se vhodně oblékat, a to prodyšné oblečení vyrobené z lehkých přírodních materiálů. Rozhodně byste také měli chránit pokožku pomocí krémů. Doporučujeme vypít jeden a půl až dva litry tekutiny," doporučil doktor Darko Sinjeri, zástupce vedoucího Institutu urgentní medicíny.

Vyšší teploty meteorologové očekávají už ve čtvrtek. Přes den by se mohly pohybovat mezi 30 a 31 °C, uvedl portál dnevnik.hr. Na jihu země se teploty vyšplhají až na 33 °C. Večer by se mohly objevit i silnější bouřky. V pátek bude počasí podobné. Déšť bude postupně ustávat a bude opět jasná obloha. Nejvyšší denní teploty 33 °C.

 

Počasí ve Španělsku 

Na vedro se připravuje také Španělsko. Ve čtvrtek bude podle meteorologů 34 °C. Vyšší teploty dorazí o den později. Portál Accuweather očekává v pátek teploty kolem 42 °C a nejhorší situace by měla být ve Valencii. Podobně na tom bude i Alicante a Castellón de la Plana. V sobotu by už teploty měly klesnout, a to na 35 °C.

 

Počasí v letoviscích ve Středozemí 

Počasí 9.8.2019


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty