OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  09.08.2019 14:35:22

Zajímavost: Čínský Anbang nuceně prodává…

Čínský pojišťovací koncern Anbang pověřil realitního makléře z New Yorku firmu Douglas Elliman a londýnskou realitní společnost Knight Frank, aby prodaly jeho 375 bytových jednotek v luxusním newyorkském hotelu Waldorf Astoria. Tuto zprávu zveřejnil čínský státní zpravodajský portál The Paper of Shanghai.

Zvěsti, že ekonomicky zasažený čínský pojišťovací koncern chce hotel prodat, se objevily už dříve. Například v roce 2017 se musel Anbang  na základě tlaku čínské vlády musí zbavit majetku v západních vyspělých zemích. Celkově se jedná zhruba o 10 mld. USD. Od té doby, co byl šéf koncernu Anbang Wu Xiaohui zadržen kvůli vyšetřování korupčního skandálu, ztratila kdysi tato exkluzivní čínská společnost většinu svého kreditu. Wu byl v květnu 2018 odsouzen k 18 letům vězení za zneužití úřední moci a zpronevěru firemních peněz. Tento případ vzbudil ve veřejnosti značný rozruch, neboť Wu měl za manželku vnučku bývalého čínského „silného muže“ Teng Siao – pchinga.

Pojišťovací koncern Anbang převzal zmíněný newyorkský luxusní hotel od skupiny Hilton za 1,95 mld. USD v říjnu 2014. Ihned po koupi Anbang začal hotel renovovat a jeho část přeměnil na luxusní byty. Ekonomický časopis Financial Times tehdy propočetl, že Anbang by mohl tuto investici umořit teprve po deseti letech. To prý ale platilo jen za toho předpokladu, že všechny hotelové jednotky budou denně obsazeny, a to každá za 8800 USD. Pokud by byl celý hotel přebudován na byty, tak podle zmíněného časopisu by bylo možné případným prodejem získat celkem více než 4 mld. USD.

Pojišťovací skupina Anbang má řadu dceřiných společností a poskytuje především pojištění, bankovní a jiné finanční služby. Ke konci února 2017 spravovala aktiva ve výši 301 mld. USD. V Číně má dle odhadu cca 30 000 zaměstnanců. Portfolio aktiv je diversifikované a orientované hlavně na finanční sektor, nemovitosti a ubytovací služby. Vlastní nejen Waldorf Astoria, ale i řadu jiných hotelů. Anbang nakupoval též v pojišťovacím sektoru. Například v roce 2016 koupil od Allianz Group její pojišťovací operace v Jižní Koreji. V roce 2014 koupil jednu pojišťovnuBelgii a v následujícím roce v Nizozemsku.

Zdroj: Versicherungswirtschaftheute

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

23.12.2018Zajímavost: Nestlé prodává životní pojišťovnu OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
23.02.2018Čína převzala kontrolu nad pojišťovnou Anbang Patria (Patria Finance)
25.05.2004Zajímavosti ze světa fotbalu Petr Hanisch (AliaWeb)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688