OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  09.08.2019 16:00:00

Talanx investuje do solárního parku na jihu Španělska

Skupina Talanx je třetí největší pojišťovací skupinou v Německu a jednou z největších evropských pojišťoven. Její ekonomické výsledky jsou uspokojivé. Například v roce 2018 se její předepsané pojistné zvýšilo o 5,5 % na 34,9 mld. EUR a zisk vzrostl o 12 % na 2 mld. EUR. Je proto jasné, že hledá efektivní investice. Ukazuje se, že do budoucna sází například na alternativní energetické zdroje.

Dolnosaská pojišťovací skupina Talanx totiž nedávno oznámila, že chce jako největší investor zajistit financování výstavby solárního parku na jihu Španělska, a to prostřednictvím půjčky na tento projekt, kryté úvěrovým pojištěním. Jejím pojišťovacím partnerem je společnost Assured Guaranty (Europe) plc se sídlem v Londýně.

Skupina Talanx tímto pokračuje v realizaci udržitelné investiční strategie. Celkově se podle jejího sdělení angažuje v devíti fotovoltaických parcích na několika atraktivních místech pro fungování solárních panelů v Evropě. Podle názoru některých expertů bude v tomto směru investování pokračovat. Příjemce úvěru patří většinově jednomu fondu španělské investiční společnosti Q-Energy z Madridu. Vyrobený elektrický proud, resp. jeho cena, má být v příštích 20 letech regulován podle platného španělského cenového systému. Konkrétní údaje o výši investice Talanx nezveřejnil.

Tento krok je možná motivován i faktem, že Talanx se chce stáhnout z obchodu s uhlím, což znamená nepojišťovat a neinvestovat do společností v uhelném průmyslu. Ovšem ve státech, kde je podíl uhlí v energetickém mixu vysoký a kde není možný přístup k alternativním zdrojům energie, Talanx připustí v mimořádných případech a po ověření technických standardů limitovaný počet výjimek ohledně pojistné ochrany. Jelikož výstup z uhlí se prý může uskutečnit toliko ve střednědobém či dlouhodobém horizontu, tak od roku 2038 se v jeho portfoliu již nebudou nacházet vůbec žádné uhelné elektrárny a uhelné doly.

Kromě toho bude Talanx pokračovat v dosavadním investičním kurzu a nebude realizovat žádné nové investice do podniků, u nichž se uhlí podílí na obratu minimálně 25 %. Budou ale postupně rozšiřovány investice do obnovitelných energií a technologií vstřícných ke klimatu. Skupina Talanx již přímo investovala do obnovitelných energií (větrná energie, sluneční energie) více než 1,3 mld. EUR.

Zdroj: Versicherungswirtschaftheute

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688