TNBiz (TN.cz)
06.08.2019 11:18:14

Počasí u nás a v Evropě: Na Česko se ženou silné bouřky a kroupy. V Evropě udeří i tornáda

Evropu zasáhnou v úterý podle meteorologů silné bouřky doprovázené přívalovým deštěm, krupobitím a silným větrem. Nejhorší situace se očekává v České republice, Francii nebo i Rakousku. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by měly bouřky dorazit do Česka ve večerních hodinách.

Meteobox.cz: Počasí přinese vodu! Do Česka míří frontální vlny 

Počasí v tomto týdnu 

Od pondělí si užíváme opět tropické teploty kolem 30 °C. Stejně tomu je tak i v úterý. Jenže k vysokým teplotám se přidají i silné bouřky. Podle portálu Severe Weather Europe v Česku udeří i přívalové deště s kroupami. Na naše území dorazí k večeru a především v západní polovině Česka, informoval na svém webu také ČHMÚ.

 

Počasí v Evropě

Bouřky se přeženou také přes Německo, Rakousko, Francii a Švýcarsko. Všechny tyto státy včetně Česka se nacházejí podle meteorologů z Estofexu v pásmu dva - tedy druhý stupeň nebezpečí. Hrozí také tornáda, ale ta by se neměla objevit ve všech státech a jsou spíše ojedinělá. Meteorologové varují také před bleskovými povodněmi.

Kromě bouřek v Evropě hrozí výstraha před vysokými teplotami. Španělská státní meteorologická agentura vydala pro úterý varování až pro patnáct provincií. Teploty se mohou vyšplhat na 39 °C. Meteorologové varují také před nebezpečím požárů, uvedl deník elespanol.com. 

 

Bouřkové počasí u nás 

Bouřky a déšť by měly na našem území vydržet až do středy. Přes den bude oblačno až zataženo, místy od západu na většině území přeháňky nebo déšť. Místy budou také bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až na 28 °C. 

Ve čtvrtek bude obloha polojasná, ojediněle se mohou objevit i přeháňky. K večeru začne déšť postupně ustávat. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C, v noci mohou klesnout na 10 °C. 

Lepšího počasí se dočkáme v pátek. Převážně bude jasno až polojasno. "Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C," informoval ČHMÚ.

 

Počasí o víkendu

I o víkendu nás čekají topické teploty, které mohou vyšplhat až na 31 °C. Ojediněle se mohou podle meteorologů vyskytnout i bouřky doprovázené deštěm. 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty