Research (Fio, burzovní společnost a.s.)
Akcie ve světě  |  24.08.2002 08:44:31

Zprávy ze zahraničních trhů ze dne 23.8.2002

Spojené státy

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


NASDAQ

1380,57

-42,38

-2,98%

DJIA

8867,69

-185,67

-2,05%

S&P 500

941,04

-21,66

-2,25%

Vývoj na trhu

Dnešní vývoj na trzích v USA odpovídal svým charakterem výrazným růstům posledních dnů a z určitého hlediska ho lze považovat za „ozdravný“, právě v souvislosti s předchozími růstu. Investoři pak dnes měly k dispozici spíše negativní informace v podobě rozšířeného vyšetřování v bankovním ústavu Citigroup (C), když vrchní zastupitelství státu New York zkoumá způsob jakým nabyla zakázku od AT&T a jakou roli zde sehrála společnosti Salomon Barney (dceřiná společnost Citigroup). SEC pak má také „napylno“, když prověřuje sérii pozitivních ohlášení z úst výkonných pracovníků společnosti AOL Time Warner v minulém roce a také její obchody se společností Qwest Comm. Tato společnost pak byla zatížena i spekulacemi o nutnosti odepsání nehmotného majetku v řádu $ mld. Banc of America pak snížila výhled pro pět polovodičových společností (Applied Materials, Asyst Technologies, Varian Semiconductor), když jako důvod uvádí konzervativní úroveň kapitálových investic. Navíc snížení výhledu pro společnost Intel od Bear Stearns rozhodně předvíkendové náladě nepřispívalo.

·        Delta Air Lines (DAL), Continental (CAL), Northwest (NWAC)

Tyto letecké společnosti dnes stvrdily zamýšlenou marketingovou dohodu, dle které propojí své systémy obsahující údaje o nalétaných kilometrech klientů, které je opravňují k bonusovým programům. Klienti tak mohou křížově u všech tří společností využívat tyto programy. Ovšem dohoda se dotýká i dalších oblastí: společné odbavovací politiky, letenek a letových řádů. Toto ujednání ještě musí schválit úřad pro letectví a přepravu. Tato dohoda má společnosti umožnit lépe čelit konkurenci, zvláště když podobnou alianci toto léto vytvořily skupiny United Airlines (UAL) a US Airways (U), když tato společnost nedávno oznámila bankrot.

Očekávané události……

26.8.

Objem prodaných nově postavených domů

Německo

 
 

 


           

 

 

 

 

 

 

DAX

3828,26

-78,29

-2,00%

MDAX

3468,92

-0,33

-0,01%

CDAX

325,85

-5,69

-1,72%

Vývoj na trhu

Dnešní vývoj na trzích v SRN sice nejprve dával najevo ochotu posunout hodnoty akciových titulů dále směrem vzhůru, avšak po negativní změně ve vývoji amerických futures se prosadil oslabující trend, které se po otevření amerických trhů dále prohluboval. Dnes byl ohlášen index cen výrobců, který poklesl o 0,3% a index cen spotřebitelů, který se snížil o 0,2% (oba indexy v meziměsíčním vyjádření). Situace naznačuje stále slabou poptávku po produkci německých společností, které nemají prostor pro zvyšování svých marží, když nenacházejí signály o rostoucím zájmu o své výrobky. Spotřebitelé pak mají tendenci spíše omezovat své výdaje na nejnutnější produkty a u ostatních se řídí dle cenové nabídky. Zde zřejmě se hrává velkou roli úroveň nezaměstnanosti a pokračující stagnace německé ekonomiky. Společnost Infineon AG dnes oslabovala, když taiwanská společnost ProMos (dceřiná společnost Infineonu a Vitelic Inc.) ohlásila snížení odhadu zisku pro tento rok o 96%, díky nízkým cenám chipů. Pro Deutsche Telekom byla včera snížena cílová cena na 14,30 z 16,10 společností Morgan Stanley, po ohlášení vysoké ztráty. Během následujícího týdne může dojít k mírnému vychladnutí růstových hodnot a většina titulů může i mírně korigovat. Promluvit do dalšího dění by mohly výsledky makroekonomický ukazatelů na trzích v USA i SRN. Spíše by však pozitivní informace udržovaly nynější hodnoty, než vytvářely prostor pro další růsty.

 Zajímavý titul…..

·        Lufthansa AG (LHA)

Společnost zvýší své přepravní tarify zhruba o 10% s platností od prvního října, když impulzem pro tento krok je zvyšující se poptávka. Zvýšení přepravních poplatků je rozlišeno dle regionů a právě největší zvýšení se uskutečnění na asijských trasách. Společnost v tomto týdnu oznámila, že očekává zisk z operativní činnosti za celý rok 2002 ve výši €500mil.

Očekávané události……

28.8.

IFO index (podnikatelské prostředí)

 

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

24.09.2002Zprávy ze zahraničních trhů ze dne 23.9.2002 Research (Fio, burzovní společnost a.s.)
23.08.2002Zprávy z domácího trhu ze dne 23.8.2002 Research (Fio, burzovní společnost a.s.)
22.08.2002Zprávy ze zahraničních trhů ze dne 21.8.2002 Research (Fio, burzovní společnost a.s.)
21.08.2002Zprávy ze zahraničních trhů ze dne 20.8.2002 Research (Fio, burzovní společnost a.s.)
20.08.2002Zprávy ze zahraničních trhů ze dne 19.8.2002 Research (Fio, burzovní společnost a.s.)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688