TNBiz (TN.cz)
03.08.2019 07:16:17

Počasí v Chorvatsku: Chorvatsko zasáhly silné bouřky, auta se brodila ulicemi. VIDEO

Části Chorvatska zasáhly v pátek velmi silné bouřky. Extrémní průtrže mračen ochromily například město Pula na Istrii. Srážky tu byly tak intenzivní, že voda zaplavila ulice a auta se jimi musela doslova brodit.

Jak informoval portál istramet, silný déšť v pátek večer doprovodil také silný vítr dosahující rychlostí kolem sta kilometrů v hodině a také krupobití.

Vichřice také na řadě míst způsobila popadání stromů a z přístavů přišly zprávy o menším poškození některých lodí. Vítr také pořádně rozdmýchal hladinu moře, nejvýraznější vlnobití bylo v Pule, kde zároveň přívalový déšť změnil ulice v řeky, kterými se auta musela brodit.

Jak připomíná zpravodajský web Dnevnik, silná bouřka doprovázená větrem zasáhla v pátek také hlavní město Záhřeb. Chorvatský hydrometeorologický ústav (DHMZ) ovšem hlásí, že počasí se umoudřuje a i když by se v částech země mělo blýskat i v sobotu, výstraha před silnými bouřkami a větrem platila jen do sobotního rána. Teploty by měly vystoupat až k 29 stupňům.

 

Shelf cloud nad Pulou

Příliv v Bibinje

Podobné počasí panovalo na Jadranu na severu Itálie

Sheld cloud nad Rimini

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty