Martin Krištoff (CFD World)
Okénko investora  |  31.07.2019 17:11:28

IPO měsíce - během jediného dne vzrostly akcie Sezzle o 82 procent

 

Slibný růstový příběh a vyhlídky na penetraci amerického maloobchodního trhu pravděpodobně přispěli k obrovskému nadšení investorů během prvních dvou obchodních hodin.

Společnost Sezzle Inc. poskytuje e-služby různého charakteru. Nabízí například online služby na čištění oděvů, nicméně najít u ní můžeme i různé platební činnosti. Společnost byla založena v roce 2016 a od té doby zaznamenala neuvěřitelný nárůst zákazníků. Byla také oficiálně uvedena na Australské burze cenných papírů (ASX).

“Nakup nyní a zaplať později” - zlatá horečka nabírá na intenzitě. Sezzle se připojil k rozrůstajícímu se seznamu společností, které bojují o získání tržního podílu v tomto rozvíjejícím se segmentu.

Exponenciální růst společností, které by se daly řadit pod heslo “Nakup nyní a zaplať později”, není příliš překvapivý, jestliže si uvědomíme, že celková hodnota maloobchodních tržeb v USA dosáhla v roce 2018 6 biliónů amerických dolarů.

Média zveřejnila o společnosti slibné informace a její provoz se nadále vyvíjí výrazně pozitivním směrem.

Sezzle se aktuálně může pyšnit partnerstvími, které přesahují více než 5 000 obchodníků. Má také aktivní uživatelskou základnu 429 tisíc lidí, a proto není překvapující, že během prvních pár hodin primárního úpisu akcií zaznamenala společnost 82 procentní cenový růst. Počet aktivních obchodníků se od 31. prosince 2017 do 31. března 2019 zvýšil v průměru o 79,3 procenta.

Sezzle ve druhém čtvrtletí (během června 2019) uskutečnil impozantní prodej v hodnotě až 41,9 miliónů dolarů, což je v porovnání s prvním čtvrtletím v březnu 2018 nárůst o 2 518 procent. S ohledem na takový růst se zdá nepravděpodobné, že omezená provozní historie Sezzle, finanční ztráty, nebo potenciál dalšího zvýšení kapitálu odradí investory.

Sektor “Nakup nyní a zaplať později” stále postupuje kupředu. Potenciální úspěch Sezzle (nebo kteréhokoliv poskytovatele podobných služeb) v této oblasti zdůrazňuje skutečnost, že se zdá nepravděpodobné, aby tento trh ovládl jen jeden, nebo dva klíčoví hráči.

Martin Krištoff

hlavní analytik CFD World

Martin Krištoff je hlavní analytik v CFD World. Před tím působil více než dva roky jako finanční analytik u obchodníka s cennými papíry CAPITAL MARKETS, o.c.p., a.s. Věnoval se zejména portfolio managementu a analýzám akciových titulů z hlediska fundamentálních i technických ukazatelů. Nadále se zabývá fundamentálními a technickými analýzami především akciových titulů."





CFD WORLD

CFD WORLD poskytuje komplexní globální a investiční služby. Kromě možnosti obchodovat forex a CFD na akciích, komoditách a indexech mohou také klienti obchodovat s fyzickými akciemi. Začínající investoři uvítají příjemné a uživatelsky přívětivé rozhraní platformy MT5. Zkušenější investoři najdou všechny pokročilé nástroje a kompletní servis, na který jsou zvyklí. CFD WORLD disponuje nejnovějšími technologiemi a inovacemi při zajištění absolutní bezpečnosti pro své klienty. CFD WORLD přijala závazek dodržovat nejvyšší stupeň ochrany prostředků svých klientů ve smyslu směrnice o trzích a finančních nástrojích (MiFID II) a s dohledem a regulací Kyperské komise pro burzy a cenné papíry (CySEC) s CIF licencí číslo 242/14.

Více na https://cfdworld.com/cs/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Okénko investora:

Po 14:55  Kdy a komu se vyplatí využít DIP (dlouhodobý investiční produkt) Jiří Cimpel (Cimpel & Partneři)
Po 13:13  Vláda USA prosadila $1,2 bilionový finanční balíček Mgr. Timur Barotov (BHS)
21.03.2024  Konečně se dočkáme! Očekávané IPO Reddit klepe na dveře Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688