Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  30.07.2019 23:32:45

30. července: Tohle potřebujete vědět nejen o úterním obchodování na amerických burzách

Americké akciové indexy v úterý klesly. Nové varování prezidenta Donalda Trumpa v souvislosti s obchodní dohodou s Čínou zvýšilo tlak na technologické společnosti. Investoři se nyní zaměřují na středeční konec zasedání měnového výboru centrální banky USA.

Index Dow klesl o 0,09 % na 27 198,02 bodu, širší index S&P 500 se snížil o 0,26 % na 3 013,18 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite odepsal 0,24 % na 8 273,61 bodu. Index volatility VIX stoupl o 8,65 % na 13,94 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů klesl o jeden bazický bod na 2,06 %. Ceny ropy vzrostly o více než 2 %.

V Šanghaji bylo obnoveno jednání o nové obchodní dohodě mezi USA a Čínou. Trump varoval Čínu, aby se nesnažila s dokončením dohody čekat na ukončení jeho funkčního období, protože pokud by příští rok v listopadu opět vyhrál volby, budou podmínky obchodní dohody pro Čínu mnohem horší.

Fed by měl podle očekávání ve středu snížit hlavní úrokovou sazbu o čtvrt procentního bodu. Bude to první snížení úroků od finanční krize. Snížení však má být pouze "pojistkou" a ochránit americkou ekonomiku před globálními nejistotami a obchodním tlakem. Jiné země, na rozdíl od Fedu, snižují úroky, protože čelí vážnějším rizikům.

VAROVNÝ SIGNÁL PRO AMERICKÉ AKCIE

Více než polovina firem z indexu S&P 500 již zveřejnila výsledky hospodaření. Zisk zhruba 76 % z nich překonal odhady analytiků, vyplývá z údajů společnosti Refinitiv. Výsledky hospodaření v úterý poslaly vzhůru akcie výrobce spotřebního zboží Procter & Gamble (+3,80 %) a farmaceutické firmy Merck (+0,95 %). Klesly však akcie firmy Pfizer (-6,39 %) v reakci na horší hodnocení makléři po pondělní zprávě, že oddělí svoji divizi Upjohn a spojí ji s firmou Mylan (+3,13 %). Oslabily i akcie firmy Apple (-0,43 %), která ale po zveřejnění hospodářských výsledků v poobchodní fázi začala na burze opět posilovat.

Zatímco výsledky Applu náladu trhu v after-marketu spíše zvedaly, opačným směrem působila zpráva z Jižní Koreje, že její severní soused vypálil několik zatím blíže neurčených raket.

Americký dolar se pohyboval v úzkém rozpětí. Obchodníci se nechtěli pouštět do větších transakcí před zasedáním měnového výboru Fedu. Japonský jen podpořilo úterní zasedání měnového výboru japonské centrální banky. Ta podle očekávání nechala měnovou politiku beze změny a potvrdila svůj dosavadní výhled.

Dolarový index, který vyjadřuje hodnotu dolaru ke koši šesti hlavních světových měn, uzavřel téměř beze změny na 98,05 bodu. Euro vůči dolaru posílilo o 0,1 % na 1,1156 USD. Japonský jen k dolaru stoupl 0,2 % na 108,59 JPY a vůči euru o 0,1 % na 121,15 JPY.

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ ÚTERNÍHO OBCHODOVÁNÍ V USA

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688