Eva Jurčíková (Vaše Nároky.cz)
Povinné ručení  |  24.07.2019 11:44:21

Nabourané auto, které mělo jít protiúčtem? Nenechte se odbýt!

Kupující z Plzně uzavřel s autorizovaným prodejcem kupní smlouvu na nový automobil s bonusem při výkupu auta na protiúčet. Po podpisu této smlouvy bylo však na vozidlo nabouráno. Pojišťovna mu odmítla proplatit bonus.

Pan M.Š. z pivovarnické Plzně se při podpisu smlouvy na nový automobil podařilo vyjednat i odkup starého auta na protiúčet. Krátce po uzavření smlouvy však do automobilu, které mělo jít protiúčtem, narazil nepozorný řidič a automobil byl pojišťovnou ohodnocen na totální škodu. Pan M.Š. musel kvůli nezaviněné nehodě uzavřít smlouvu novou, a to již bez bonusu.

Škoda měla být plněna z povinného ručení viníka. Já jsem disponoval havarijním pojištěním, kde mi škoda měla být proplacena z havarijní pojistky, a toto následně vymáhat po pojišťovně viníka. Pojišťovny na sebe vzájemně převáděly odpovědnost k proplacení škody za nemožnost uplatnění bonusu.“ řekl pan M.Š.

Ani po mnohých zprávách a urgencích se pojišťovna viníka nehody na požadavek nevyjádřila kladně, a dokonce se snažila problém jen za každou cenu oddálit. Proto se pan M.Š. stal klientem společnosti Vaše nároky.cz.

 „V případě vzniku škody, má poškozený nárok na úhradu skutečné škody, jež v tomto případě byla již uhrazena, a ušlého zisku. S ohledem na skutečnost, že klient v důsledku škodné události přišel o slevu za tzv. „protiúčet“, je zřejmé, že mu v této výši ušel zisk, a má tak nárok na jeho úhradu.“ řekl spolupracující advokát.

Plnění byla požadováno z povinného ručení viníka nehody. Avšak díky neustálým výmluvám pojišťovny musel spolupracující advokát přistoupit k soudnímu řešení případu. S protistranou se nakonec podařilo dohodou smír a pan M.Š. získal odškodnění ve výši téměř 21.000,-

Společnost Vaše nároky.cz

pomáhá občanům získat finanční odškodnění, na které mají nárok v případě, že se stali obětí nepoctivého a nekalého jednání obchodníků, institucí či státu. Služby společnosti jsou nastaveny pro oboustrannou spokojenost tak, že za ně klient neplatí žádné poplatky a jedinou odměnou pro společnost je provize ze získané částky do maximální výše 25 % pouze v případě vyhraného sporu. Se společností Vaše nároky.cz tedy klient nic neriskuje, nic neztratí a může jen získat. Portfolio oblastí odškodnění, které společnost za klienty řeší, je opravdu široké, od kompenzace za zpožděný let, přes nevyplacenou mzdu, krácení pojistného plnění či reklamaci dovolené, až po náhradu škody za pochybení lékaře.

Více informací na: www.vasenaroky.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Povinné ručení:

19.12.2023  Nejvíce nehod v České republice se stane v Praze OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
19.12.2023  Pillow jako první nabídne povinné ručení pro koloběžky OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688