TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  24.07.2019 09:42:49

Zeman se sejde s Babišem v Lánech, Hamáčka nepřizvali


Na zámku v Lánech se v 17 hodin opět sejde prezident Miloš Zeman s předsedou vlády Andrejem Babišem. Schůzka by měla přispět k vyřešení sporu o ministra kultury. Setkání bude TN.cz sledovat a o jeho výsledcích informovat.

"Pan prezident přijme ve středu dne 24. července 2019 v 17 hodin na zámku v Lánech na jeho žádost předsedu vlády Andreje Babiše," oznámil minulý týden na sociálních sítích mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Premiér s prezidentem by měli pokračovat v jednání o výměně ministra kultury Antonína Staňka za Michala Šmardu (oba ČSSD), na čemž trvá předseda ČSSD Jan Hamáček. Ten se sice setkání nakonec nezúčastní, své stanovisko však vyjádřil jasně.

"Výsledek předsednictva ČSSD je jasný! Trváme na odvolání ministra kultury Staňka a zároveň trváme na jmenování Michala Šmardy ministrem kultury. ČSSD si bude sama určovat, kdo za ni bude ministrem ve vládě. Žádné jiné jméno nebudeme akceptovat. Michal Šmarda je naše jediná volba pro post ministra kultury," napsal Hamáček na facebooku.

 

 

Miloš Zeman je ochotný vyhovět Babišově žádosti o odvolání Staňka ke 31. červenci, jmenování Šmardy však neslíbil. Hamáček prohlásil, že je připravený z vlády odejít, pokud nebude mít možnost si vybrat vlastního ministra. "ČSSD má teď dvě možnosti: buď odejdeme z vlády, nebo si budeme moct jmenovat vlastní ministry," napsal Hamáček.

"My jsme krizi vlády nezavinili. Navrhli jsme naprosto běžnou výměnu ministra. Úplně stejně, jako změny realizovalo ANO. Ani ve snu mě nenapadlo, že se to v případě naší výměny protáhne tak strašně dlouho," dodal předseda ČSSD.

Od schůzky Babiše se Zemanem si však Hamáček slibuje výrazný posun. "Věřím, že ten příběh, který se zdá nekonečný, nějakým způsobem doputuje do konce," řekl. Pokud by Zeman nejmenoval Šmardu k 1. srpnu, měl by dočasně pověřit řízením ministerstva jiného člena vlády.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688