Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  23.07.2019 17:10:28, aktualizováno 27.07.2019 09:04:39

CETV zvyšuje celoroční výhled pro zisk i cash flow. Akcie na maximu od 2017


Mediální skupina Central European Media Enterprises (CETV) po výsledcích za druhý letošní kvartál nad očekáváním analytiků zlepšuje letos již podruhé celoroční výhled pro zisk OIBDA i cash flow. Akcie odpovídají růstem na maxima od roku 2017, od počátku roku letošního zpevnily již o tři pětiny hodnoty.

CETV, dominantně vlastněná americkým mediálním gigantem AT&T, nově předpovídá celoroční růst ziskovosti na úrovni OIBDA o 14 až 16 procent proti předchozímu výhledu, který počítal s dynamikou 12-14 procent. Volné cash flow by mělo růst o 14-16 procent, dosavadní výhled pracoval s růstem kolem 10 procent.

Jeden ze spolušéfů CETV, Michael Del Nin, vyslovil očekávání celoroční OIBDA na úrovni 245 milionů dolarů při cash flow minus splátky úroků kolem 155 milionů amerických dolarů. „Taková úroveň generování hotovosti je bezprecedentní v historii společnosti,“ uvedl.

Akcie CETV v Praze odpověděly růstem až v blítzkosti 4 procent na úrovně nejvyšší od konce roku 2017.

Růst akcií od počátku roku byl tažen mimo jiné spekulace o prodeji části či celé firmy. V březnu firma spustila „strategickou revizi“ a připustila právě prodej části či celé společnosti. Dnes v průběhu konferenčního hovoru vedení společnosti jakékoli další informace k tomuto tématu odmítlo.

CETV ve druhém čtvrtletí meziročně zvýšila zisk OIBDA o 20,5 procenta na 73,3 milionu amerických dolarů. OIBDA marže rostla na všech pěti trzích na celkových 39,9 % oproti 33,4 % před rokem. Tržby v konstantních cenách stouply o 7,9 % na 183,6 milionu USD. To je nejlepší dynamika za čtyři roky a dle vedení mediální firmy růst výdajů na televizní reklamu na klíčových trzích pokračuje.

CETV se v uplynulých kvartálech soustředila na snižování zadlužení. Ten klesl z úrovně nad jednu miliardu dolarů na aktuálních 633 milionů dolarů. Čisté zadlužení je na úrovni 2,6násobku proti 3,5násobku před rokem, průměrné zápůjční náklady jsou dle firmy na novém dně 3,4 procenta.

Pokles zadlužení a růst ziskovosti a cash flow otevírá cestu k úvahám o výplatě dividendy. Dle průběhu konferenčního hovoru ale CETV s takovým krokem nespěchá, dokud se nevyjasní budoucnost firmy v rámci strategické revize byznysu. „Na konci této revize bude její součástí podrobná analýza, kde by se měla pohybovat úroveň zadlužení a jak naložit s hotovostí, uvedl krom dalších komentářů Del Nin.

(Zdroj: CETV, Reuters, Bloomberg)


 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688