Kryptofond (Kryptofond)
Investice  |  23.07.2019 10:53:42

Kryptonovinky za minulý týden: Burzy, Inflace

Minulý týden vyšla makro data konrétně inflace v USA a index PPI (Producer price index- měří ceny produktů prodaných výrobci). Inflace vyšla přesně podle očekávání 1.6 % a core inflace vzrostla ze 2 % na 2.1 % tedy o 0.1 % nad očekávání. Podle Jerome Powella není současná ekonomická situace tak růžová, jak se předpokládalo a šance na snížení úrokový Díky spekulacím na snížení úrokových měr americký industriální index Dow Jones poprvé v historii překonal hranici 27000 bazických bodů a S&P uzavřel na 3011 bodech.

Během minulého týdne měl guvernér Fedu slyšení, kde se vyjadřoval k současné ekonomické situaci. Následně proběhlo vyjádření, kde Jay Powell konstatoval, že i přesto že Bitcoinem nikdo neplatí, je Bitcoin využíván jako spekulativní aktivum a nejedná se o měnu. O den později, amerických prezident Donald Trump vyslovil svou nevůli vůči kryptoměnám jako celku a především reagoval na situaci okolo Libry. Podle Donalda Trumpa na americké půdě neexistuje žádné jiné hlavní platidlo než Dollar USA a tak to i zůstane do budoucna.

Podle současného dění na trhu je zřejmé, že zájem o Bitcoin raketově roste, především mezi institucemi a hedžovými fondy. Bitcoin čeká příští rok halving tak jako letos v srpnu Litecoin. Kombinace dlouhočekávaného halvignu plus vstup nových těžařů do kryptosvěta otevírá nové možnosti pro zhodnocení a růst ceny Bitcoinu v dalších měsících.

Hack japonské burzy

Ve čtvrtek nastal hackerský útok na japonskou kryptoměnovou burzu Bitpoint. Remixpoint, který je vlastníkem burzy Bitpoint zjistil, že z jejich hot wallet zmizely kryptoměny včetně Bitcoinu v hodnotě 32 milionu USD ( 2.5 miliardy Yenů), avšak kryptoměny držené na cold walltech zůstaly na svém místě. Akcie Remixpointu se propadly o 20%.

Miami Dolphins akceptují Litecoin

Litecoin se stal oficiální kryptoměnou amerického NFL týmu Miami Doplhins. Firma Litecoin foundation se tak snaží rozšířit povědomí mezi lidi skrze reklamy na Hard rock stadionu Miami. Nově se budou dát zaplatit vstupenky skrze Bitocin a Litecoin. Litecoin se netají tím, že se snaží nalákat na svou značku skrze mainstreamové reklamy. Například ta poslední byla kdy Litecoin představil své logo společnosti na UFC Octagonu.

Futures burzy Bitmex a CME překonaly největší volume

CEO Bitmexu Arthur Hayes oznámil že volume na Bitmexu vzrostlo na $11 miliard. Celkový obchodovatelný objem na Bitmexu za minulý rok vzrostl na $1 bilión amerických dolarů. Rekordy dosáhla také největší americká futures burza CME, která ohlásila největší objem dosáhnutý ve futures kontraktech a to $1.2 miliardy.

Coinbase má v plánu otevřít svou vlastní pojišťovnu

Coinbase má v plánu spojení s pojišťovacím gigantem Aon k vytvoření regulované pojišťovny. Pojišťovna by měla v budoucnu řešit problémy ohledně nedostatečného zabezpečení kryptoměnových burz a snížení celkových nákladů na samotnou ochranu. Coinbase a Aon spolu již spolupracovaly v minulosti při zabezpeční Coinbase online peněženek.

Burza Poloniex zavádí směnu fiat peníze za kryptoměny

úterý Burza Poloniex poprvé představila směnu kryptoměny za fiat, peníze, a to jak z baknovního účtu, tak i skrze kreditní a debetní karty. V roce 2018 burzu Poloniex akvizovala dceřiná společnost od Goldman Sachs Circle za $400 milionu. Poloniex tak reaguje na nedávné představení margin tradingu na největší kryptoměnové burze Binance, burza Bitstamp vytvořila burzu pro americké rezidenty a Bitfinex následuje futures burzu Bitmex a zavedla margin obchody s pákou x100.

 

Kryptofond

Jsme prvním soukromým fondem ve střední Evropě zaměřeným na kryptoměny. Poskytujeme našim klientům profesionální správu a bezpečný přístup do digitálních měnových aktiv.

Více informací naleznete na: https://kryptofond.cz/en/

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688