Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  23.07.2019 09:09:14

Mediální skupina CME hospodařením za Q2 překonává očekávání (Ranní zpráva z akciového trhu)

Hlavní události

Mediální skupina CME každým kvartálem dokazuje úspěšnou firemní strategii, která se podepisuje na výrazném růstu ziskovosti.

Evropské akcie by měly otevřít nad úrovní včerejších zavíracích cen.

Dnešní ekonomický kalendář je ve světě téměř prázdný. Dočkáme se pouze spotřebitelské důvěry za eurozónu a prodejů stávajících nemovitostí ve Spojených státech.

V USA dnes své výsledky hospodaření představí tři desítky společností. Mezi těmi známějšími jsou Coca-Cola, Hasbro či Visa.

Obchodování na zámořských trzích

Americký akciový trh uzavřel včerejší obchodování se ziskem. Index S&P 500 si polepšil o 0,3 %, Dow Jones získal 0,1 % a technologický Nasdaq vzrostl o 0,7 %. V rámci širšího indexu S&P 500 se nejlépe vedlo technologickým firmám (+1,2 %). Na opačné straně spektra se nacházeli především výrobci nezbytného zboží se ztrátou 0,5 %.

To hlavní, co táhlo včera trhy vzhůru jsou očekávání investorů ohledně snížení úrokových sazeb Fedem v příštím týdnu. Otázkou je, jak velké snížení nastane, jestli o 25 bb, nebo dokonce o 50 bb. Objevily se také informace, že by mělo v příštím týdnu dojít k prvnímu osobnímu jednání od summitu G20 ohledně obchodní dohody mezi zástupci Spojených států a Číny. Jedná se tak o první významnější krok za poslední měsíc.

Akciové trhy v asijsko-pacifickém regionu ukončují dnešní obchodování v zisku. Nejlépe se vede akciím v Japonsku, kde si tamní index Nikkei 225 připisuje necelé jedno procento. V rámci Nikkei 225 se daří téměř všem sektorům s výjimkou síťových odvětví (-0,4 %). Nejvyšší zisky zaznamenávají telekomunikační společnosti, a to 2,4 %.

CME

Mediální skupina ráno představila výsledky hospodaření za Q2 19.

Přes relativně zanedbatelný růst tržeb o 0,9 % se podařilo společnosti výrazně zvýšit OIBDA a provozní zisk. OIBDA marže vzrostla o 6,5 pb na 39,9 %, což značně překonalo naše i tržní očekávání. Od počátku roku již mediální skupina mimořádně splatila 100 mil. EUR (z toho 60 mil. EUR v prvním čtvrtletí). To vše vedlo ke snížení poměru čistého dluhu vůči OIBDA na 2,6násobek z 3,5x na konci loňského roku. Jeden z šéfů firmy Michael Del Nin si na výsledcích společnosti nejvíce pochvaluje růst OIBDA marží v každém geografickém segmentu. Současně také vyzdvihuje vygenerované cash flow, které od počátku roku dosáhlo 140,3 mil. USD (meziročně +52 %), díky čemuž si CME mohlo dovolit další mimořádné splátky úvěru.

Zveřejněné výsledky překonaly očekávání trhu, když došlo k meziročnímu růstu u všech ukazatelů ziskovosti spolu s rostoucí marží, a tak předpokládáme, že by cena akcií mohla reagovat růstem. Detailnější zhodnocení hospodářských výsledků přineseme v nejbližších hodinách ve speciálním komentáři.

Autor: Jiří Kostka

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

17.10.2019Spanilá jízda CME pokračuje (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
03.05.2019Banky zveřejnily výsledky hospodaření (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2019Transakce Monety se skupinou PPF nebude (Ranní zpráva z akciového trhu) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688