Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Investice  |  10.07.2019 08:05:36

Zápis z jednání FOMC a Powellovo vystoupení naznačí další kroky Fedu (Ranní zpráva z finančního trhu)

Prezident amerického Fedu dnes bude v ostře sledovaném projevu odpovídat na otázky finančního výboru Kongresu. To bude jedna z nejsledovanějších událostí tohoto týdne. Mezitím statistiky z francouzského průmyslu naznačí, že výroba v celé eurozóně za květen nabrala pozitivní směr. Ve středoevropském regionu by měl panovat klid. 

Powell před Kongresem nastíní další kroky Fedu

Prezident amerického Fedu dnes promluví před finančním výborem amerického Kongresu. Jeho vystoupení bude jednou z nejvíce sledovaných událostí tohoto týdne. Jerome Powell bude mluvit o ekonomice měnové politice, ale pravděpodobně se dotkne i mezinárodního obchodu. Powell v červnu změnil svou rétoriku a začal naznačovat, že Fed bude snižovat sazby. Je to pojistka centrální banky proti nejistotám, kterých je v současnosti v ekonomice plno. Trh vzal otočku Fedu vážně a v tuto chvíli v ročním horizontu očekává trojí snížení sazeb.

Vnímání rizik bude také důležitým bodem ve dnes zveřejněném zápisu z posledního zasedání Fedu. I v něm budou analytici hledat, jak moc vážná jsou rizika z pohledu centrálních bankéřů a tím pádem, jak moc budou chtít v dalších měsících snižovat sazby.  

Euro bojuje na hladině 1,120 USD/EUR

Euro včera zastavilo své oslabování na hladině 1,120 USD/EUR. S touto úrovní nějakou chvíli bojovalo, ale zdá se, že tato hladina společnou evropskou měnu alespoň dočasně podrží. Včerejší americká čísla rozruch nepřinesla a vystoupení centrálních bankéřů se spíše zabývala regulací. Všichni čekají na dnešní vystoupení J. Powella.

Maďarská centrální banka bude chvíli tolerovat vyšší inflaci

Jedinou trochu zajímavou událostí z regionu bude dnes zveřejnění záznamu z jednání maďarské centrální banky. Ta se k žádnému kroku utahování měnové politiky neodhodlala. Předpokládáme, že zápis bude akcentovat vnější rizika pro maďarskou ekonomiku a vyplyne z něj ochota centrální banky nějakou dobu tolerovat inflace nad svým cílem.  

Koruna stopuje euro ke slabším hodnotám

Zatímco pondělní statistiky z domácí ekonomiky překvapily pozitivně, včerejší údaje z maloobchodu příznivý obrázek trochu zkazily. V květnu tržby výrazně zpomalily kvůli slabším prodejům potravin a pohonných hmot. Pozitivní zprávou je, že prodeje nepotravinářského zboží zůstaly silné. Zklamání z maloobchodu navíc mírnila statistika podílu nezaměstnaných, která se udržela na svém historickém minimu. Více jsme ke včerejším statistikám napsali zde: http://bit.ly/30oR5vw.

Všechny středoevropské měny včetně koruny se včera spolu s eurem svezly ke slabším úrovním. Koruna, která ztratila pouze dva haléře na 25,54 CZK/EUR, se z nich držela nejlépe. Forint a zlotý shodně oslabily přibližně o 0,2 %. Polská měna se posunula k hladině 4,264 PLN/EUR a maďarská ke 325,5 HUF/EUR.
Autor: Viktor Zeisel

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688