Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Investice  |  10.07.2019 00:14:47

9. července: Tohle potřebujete vědět nejen o úterním obchodování na amerických burzách

Akcie ve Spojených státech převážně mírně posílily. Zisky technologického sektoru přebily obavy ze čtvrtletních hospodářských výsledků firem, na nichž by se mohl podepsat obchodní konflikt mezi Čínou a USA. Na devizovém trhu zpevňoval dolar.

Index Dow v závěru obchodování ztratil o 0,08 % na 26 783,49 bodu, širší index S&P 500 ale stoupl o 0,12 % na 2 979,63 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se zvýšil o 0,54 % na 8 141,73 bodu. Index volatility VIX stoupl o 0,93 % na 14,09 bodu a výnos 10letých vládních dluhopisů USA se zvýšil o dva bazické body na 2,06 %. Ceny ropy se zvýšily zhruba o procento a bitcoin na rozdíl od dalších nejsledovanějších kryptoměn posílil, konkrétně zhruba o 2 %.

Firmy by výsledkové listiny za druhé čtvrtletí měly ve velkém začít zveřejňovat příští týden. Analytici v průzkumu společnosti Refinitiv IBES odhadují, že zisky společnosti zahrnutých do indexu S&P 500 budou meziročně o 0,2 % nižší. V úterý oznámily lepší než očekávané výsledky společnost PepsiCo (-0,62 %).

Německý chemický koncern BASF snížil v pondělí odhad celoročního zisku o 30 %, což je podle agentury Reuters nejnovější známka potíží, které firmám způsobuje americko-čínská obchodní válka. Oznámení BASF se odrazilo i na dílčím indexu chemických firem v indexu S&P 500, který se snížil o 1,2 %.

Akcie 3M (-2,05 %) ztrácely po zhoršení doporučení od RBC Capital Markets z "outperform" na "sector perform" a snížení sílové ceny z 207 na 176 USD. Firma prý po zhoršení výhledů ztrácí svůj potenciál jako defenzivního titulu. Akcie Snap (+0,73 %) se naopak dočkaly vyšší cílové ceny od analytiků z Credit Suisse. Akcie výrobce čipů AMD (+3,46 %) posilovaly po zvýšení cílové ceny od analytiků z Nomury z 33 na 37 USD. Banka oceňuje nové procesory Ryzen pro stolní počítače.

AKCIE V USA A KOREKCE V 2. POLOLETÍ?

JPMorgan snížila doporučení na akcie hotelových řetězců Hilton Worldwide (-1,15 %) a Marriott International (-1,26 %) z "overweight" na "neutral" kvůli vyčerpání většiny růstového potenciálu a vysokému ocenění. A nakonec bylo slyšet o akciích Facebooku (+1,76 %), jehož představitele nepozval Bílý dům na setkání prezidenta s významnými představiteli byznysu. Donald Trump označuje největší sociální síť za protirepublikánsky naladěnou.

Na devizovém trhu zpevňoval dolar. Dolarový index, který sleduje výkon dolaru ke koši šesti předních světových měn, se vyšplhal na své třítýdenní maximum. Investoři doufají, že se tento týden dozvědí více o plánech americké centrální banky na případné snížení základní úrokové sazby. Vedle zápisu z červnového zasedání měnového výboru Fedu je v plánu slyšení šéfa centrální banky Jeromea Powella v Kongresu. Krátce po 22.00 SELČ přidával dolarový index 0,1 % na 97,51 bodu. V průběhu dne se vyšplhal až na 97,588 bodu, a byl tak nejvýše od 19. června.

KOMPLETNÍ SHRNUTÍ ÚTERNÍHO OBCHODOVÁNÍ V USA

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688