TNBiz (TN.cz)
02.07.2019 10:29:23

Počasí ve světě: Bleskové povodně i záplavy v Rusku - oblast Irkutsk, 14 obětí.

V Rusku řádí velká voda, která si vyžádala přes deset lidských životů. V Irkutské oblasti našli záchranáři čtrnáct lidí, které zabila blesková povodeň. Úřady pohřešují ještě třináct lidí.

„V pondělí bylo do osmi hodin večer nalezeno čtrnáct těl, z toho čtyři v okrese Nižněudinsk, devět v okrese Tulun a jedno v okrese Tajšet. Šest obětí se utopilo a jeden zemřel v nemocnici na následky podchlazení,“ sdělil mluvčí ministerstva pro mimořádné situace Andrej Šutov zpravodajské agentuře Interfax.

Žádná z obětí není nezletilá. „Třináct lidí, včetně jednoho dítěte, stále pohřešujeme. Deset chybí v okrese Tulun a tři v okrese Nižněudinsk," dodal Šutov.

Silné deště v Irkutské oblasti udeřily 25. června a od té doby zaplavily více než čtyři tisíce domácností. Podle zahraničních médií je minimálně 500 lidí zraněno a deset tisíc evakuováno. Voda zničila přes 1 200 domů a těžce zasáhla 50 vesnic. Šestnáct tisíc lidí je stále bez elektřiny.

Záchranné operace stále pokračují a úřady vyhlásily stav pohotovosti.
 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty