Stavba roku Libereckého kraje 2019: probíhá hlasování veřejnosti

Jana Brožková, 30.6.2019
Od 15. 6. 2019 do 15.10.2019 je možnost hlasování

Soutěž Karla Hubáčka - Stavba roku Libereckého kraje 2019 prezentuje kvalitní architekturu i stavitelství celého Libereckého kraje, podporuje komplexní realizaci staveb a venkovského prostoru od architektonického pojetí až po řemeslný detail. Současně dává vyniknout nový talentům, neboť každý by si přál, aby se v našem kraji narodil nový, třeba i menší, ale stejně chytrý, reinkarnovaný Ještěd.

Od 15. 6. 2019 do 15.10.2019 probíhá možnost hlasování veřejnosti přes webové stránky, možno hlasovat je v záložce Soutěžící stavby nebo Cena veřejnosti. Vítěz v celkovém hlasování obdrží Cenu veřejnosti. PODPOŘTE I VY SVÉHO FAVORITA!

V letošním ročníku soutěže, která je oslavou kvalitního stavebnictví a architektury a nad kterou nese záštitu hejtman Libereckého kraje Martin Půta a krajská radní Radka Loučková Kotasová se sešlo rekordních 50 přihlášek

- 42 staveb v kategorii staveb nebo realizací ve veřejném prostoru
- 1 stavba v kategorii inovace
- 1 nominace na osobnost ve stavebnictví
- 6 prací v kategorii junior

Díky inovacím, novému webu soutěže i díky přímému oslovování potenciálních účastníků se v našem regionu podařilo vzbudit veliký zájem o tuto soutěž. Mnoho přihlášených staveb je unikátních i v rámci celé republiky - i v našem kraji vzniká velmi kvalitní architektura!

Na webu soutěže www.stavbaroku.lk byly zveřejněny všechny přihlášené realizace a bylo současně spuštěno hlasování veřejnosti o Cenu veřejnosti. Následně budou realizovány i putovní výstavy po partnerských městech, na kterých budou jednotlivé stavby představeny.

V průběhu léta proběhnou cesty odborné poroty, složené ze zástupců Libereckého kraje i všech dalších partnerů soutěže po jednotlivých stavbách, aby mohla být objektivně posouzena jejich kvalita a inovativnost.

Koncem října letošního roku proběhne slavnostní vyhlášení vítězů soutěže a to v rámci galavečera, kdy budou oceněny stavby vybrané porotou jako ty nejlepší a zároveň bude vyhlášen vítěz kategorie Cena veřejnosti.

Díky Libereckému kraji, vyhlašovateli soutěže, i partnerům soutěže – městům Liberec, Jablonec nad Nisou, Česká Lípa, Semily, Turnov i díky dalším zapojeným partnerům České komoře autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě, Českému svazu stavebních inženýrů, Svazu podnikatelů ve stavebnictví i Technické univerzitě v Liberci tak můžeme společně oslavit znovuobjevené kvalitní stavebnictví a architekturu!



 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Stavba, nejlépe hodnocené fotografie



Články Stavba