TNBiz (TN.cz)
30.06.2019 20:26:31

Počasí v Chorvatsku: Slunečné počasí přeruší déšť a bouřky.

Chorvatský Státní hydrometeorologický ústav vydal předpověď počasí na celý příští týden. Jak to bude vypadat s teplotou v oblíbených turistických destinacích, se můžete podívat v přehledu TN.cz.

Pro milovníky teplého počasí a sluníčka má chorvatský Státní hydrometeorologický ústav (SHMÚ) dobré zprávy. Po většinu týdne má být v přímořských oblastech teplo a jasno. Přes týden se může na některých místech objevit déšť a bouřky, ty by však neměly trvat dlouho.

SHMÚ zveřejnil i nedělní teplotu moře, kolem druhé hodiny odpoledne v neděli neklesla ani na jedné měřící stanici pod 22 stupňů, na většině se pohybovala mezi 24 a 26 stupni.

Níže se můžete podívat na týdenní předpověď počasí v pobřežních oblastech Chorvatska. Pro bližší informace můžete nahlédnout i na portál SHMÚ, ty jsou dostupné v chorvatštině a angličtině.


Pazin 



V Pazinu a okolí by se měly nejvyšší denní teploty celá následující týden pohybovat mezi 30 a 31 stupni Celsia. Kromě čtvrtka, kdy by se měly objevit bouřky s deštěm, lze očekávat jasné nebo polojasné počasí. V noci by teploty neměly klesnout pod 18 stupňů, obvykle se budou pohybovat mezi 19 a 23 stupni.


Rijeka

 

Počasí 1.7.2019


Denní teploty v Rijece kromě soboty dosáhnou 30 a více stupňů, nejteplejším dnem bude středa. Bude jasno nebo polojasno, s mírnými přeháňkami ve čtvrtek a bouřkou v neděli. Noční teploty by neměly klesnout pod 20 stupňů.


Zadar

Počasí 1.7.2019


V Zadaru budou nejteplejší první čtyři dny pracovního týdne s maximálními teplotami ke 31 stupňům, v pátek a sobotu začnou teploty klesat, nejvýše se pak dostanou k 28 stupňům. Kromě středy a čtvrtku s polojasným počasím se dá očekávat jasno. Noční teploty po celý týden neklesnou pod 21 stupňů.


Šibenik

 

Počasí 1.7.2019


Postupné narůstání teplot v Šibeniku dosáhne vrcholu v úterý s maximem okolo 34 stupňů. Poté ovšem začnou teploty padat, v sobotu a v neděli zřejmě nepřesáhnou 26 stupňů. Celý týden má být jasno. V noci se nejvíce ochladí z úterý na středu s 21 stupni, jinak by neměly klesnout pod 21 stupňů.

 

Split

 

Počasí 1.7.2019


Nad 30 stupni se budou denní teploty ve Splitu udržovat až do pátku, kdy se nedostanou přes 28 stupňů, podobně tomu bude v sobotu. Ve čtvrtek a pátek se dá očekávat polojasno, po zbytek týdne bude jasno. Nejnižší noční teploty nespadnou pod 21 stupňů.


Makarská

 

Počasí 1.7.2019


Postupný nárůst teplot na Makarské vyvrcholí ve středu s maximem 33 stupňů, poté začnou teploty až do konce týdne padat, ovšem nejvyšší denní teploty by neměly spadnout po 25 stupňů. Nejnižší noční teploty budou postupně růst, od 22 stupňů z neděle na pondělí po 24 ze soboty na neděli. Celý týden bude jasno kromě čtvrtku a pátku s polojasným počasím.


Dubrovník

 

Počasí 1.7.2019


Pondělní a úterní maxima s 31 a 32 stupni pak po zbytek týdne spadnou na 26 až 28 stupňů. Celý pracovní týden bude jasno, polojasná obloha by se měla objevit až v noci z pátka na sobotu. V noci by se teploty neměly dostat po 22 stupňů.


Hvar

 

Počasí 1.7.2019


Od pondělí budou ve Hvaru klesat denní teplotní maxima z pondělních 32 stupňů na sobotních 28 stupňů. Polojasná obloha se za celý týden objeví pouze v noci ze středy na čtvrtek a z pátku na sobotu, jinak bude jasno. V pondělí a úterý klesnou noční teploty k 21 stupňům, jinak by neměly spadnout pod 23 stupňů.


Zde se můžete podívat na mapy s předpovědí pro celé Chorvatsko: 

Počasí 2.7.2019

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.



Přehled pojmů


Počasí hledání předpověď počasí pro všechna města světa.
Druhou možností je hledání přes seznam kontinentů a států.

Zdroj dat o počasí

Předpověď počasí pro dodává MET Norway norský meteorologický ústav a NRK.

Pocitová teplota

Pro výpočet pocitové teploty používáme Australian Apparent Temperature (AAT) model, který je navržen pro celoroční výpočty a bere kromě teploty a rychlosti větru v úvahu i vlhkost vzduchu. Kalkulačky pocitové teploty (AAT model, Wind Chill model).
°C / °F     Radar     Sdílet
logo

Copyright © 2000 - 2024 AliaWeb, spol. s r.o. CZ

Zdroj dat MET Norway    © Vlajky    RSS
Napište nám

Používání souborů cookie     Reklama na serveru

Ochrana údajů    Kontakty