TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  28.06.2019 16:42:57

Putin poslal drsný vzkaz Západu: Ostrá slova o migraci a gayích

Velmi kritický vzkaz poslal obyvatelům západních států ruský prezident Vladimir Putin. Kritizoval liberální hodnoty, práva gayů nebo migraci. Rozhodnutí přijmout uprchlíky označil za "kardinální chybu" německé kancléřky Angely Merkelové.

Z rozhovoru pro list Financial Times citoval britský deník Daily Mail. Putin interview poskytl během schůzky 20 nejvyspělejších ekonomik světa G20 v japonské Ósace. Uvedl v něm, že západoevropský a americký liberalismus už "přežil svůj účel", a k hodnotám, které prosazuje, se lidé otáčejí zády.

"Liberálové nemohou prostě diktovat každému vše, jak se snaží poslední desetiletí dělat. Tyto liberální hodnoty předpokládají, že se nic nemusí dělat. Migranti mohou beztrestně zabíjet, rabovat a znásilňovat, protože jejich práva coby migrantů musí být chráněna," řekl Putin.

Podle Putina musí být každý trestný čin potrestán. "Liberální hodnoty jsou zastaralé. Dostávají se do konfliktu se zájmy drtivé většiny obyvatelstva," myslí si ruský prezident.

Rozhodnutí přijmout v Evropě uprchlíky v roce 2017 označil za "kardinální chybu" německé kancléřky Angely Merkelové. Liberální vlády Putin kritizoval, že "kvůli honbě za multikulturalismem a tolerancí práv gayů opustily své lidi".

Přitom odmítal obvinění z toho, že současné Rusko je homofobní. S homosexuály prý Putin žádný problém nemá.
"Nechme je žít, jak chtějí. Ale některé věci se nám zdají přehnané. Teď tvrdí, že děti mohou hrát pět nebo šest genderových rolí. Ať je každý šťastný, nemám s tím problém. Ale tohle nesmí zastiňovat kulturu, tradice a tradiční rodinné hodnoty milionů lidí, kteří tvoří jádro populace," dodal Putin.

Dostalo se mu kritiky od předsedy Evropské rady Donalda Tuska. "My Evropané pevně a jednoznačně bráníme a podporujeme liberální demokracii. Co já považuji za přežité, je autoritarismus, osobní kulty, vláda oligarchů. I když se někdy něco z toho zdá efektivní," uvedl Tusk.

Putin v Ósace absolvoval setkání s americkým prezidentem Donaldem Trumpem i britskou premiérkou Theresou Mayovou. "Nevměšujte se prosím do příštích voleb," řekl mu Trump ve chvíli, kdy si oba státníci měli potřást rukou. Trump před setkáním řekl, že je velmi poctěn tím, že se s Putinem může sejít. Ruský prezident jej zase chválil za jeho přístup k migraci.

Mnohem chladnější bylo Putinovo setkání s Mayovou, která chce, aby se ruský prezident omluvil za otravu bývalého špiona Sergeje Skripala v anglickém Salisbury. Putin zodpovědnost za útok bojovou látkou novičok odmítá.

O britských obviněních řekl, že "nemají cenu ani pěti liber". K tomu ale dodal, že zrádci musí být potrestáni. "Vlastizrada je největší zločin a musí být potrestaná," vzkázal Putin.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688