TNBiz (TN.cz)
Auto Moto  |  27.06.2019 06:22:05, aktualizováno 29.06.2019 17:02:55

Cesta do Chorvatska - aktualizovaná mapa překážek a omezení od BESIPu


Už o tomto víkendu se k moři do Chorvatska nebo Itálie vypraví po vlastní ose řada Čechů. Aby je cestou nezaskočily uzavírky či jiné dopravní komplikace, připravil BESIP interaktivní mapu, kterou bude průběžně aktualizovat.

Mapa přitom pokrývá nejoblíbenější trasy přes jižní Čechy i jižní Moravu s cílem na Istrii či Makarské riviéře. "Interaktivní mapa zobrazující pětici tras směřujících do istrijské Puly a dalmatské Makarské riviéry bude pravidelně aktualizována a kromě dopravních omezení upozorní také na mimořádně navštěvované akce s dopadem na dopravu. Mimo to BESIP bude informovat na svém Twitteru o aktualitách na trase na Jadran," uvedla organizace na webu.

"Na těchto trasách čeká na řidiče několik dopravních omezení. První potkají již v Česku na D1, D2, I/3, I/38 a I/52. Další je zdrží v Rakousku ihned za hranicemi a kolem Štýrského Hradce, ve Slovinsku probíhají demoliční práce na starých nevyužívaných mýtnicích do poloviny prázdnin a dopravní omezení řidiče letos nemine ani v Chorvatsku kolem Rijeky," varoval zároveň BESIP.

Jako nejrizikovější víkend celých letních prázdnin berou odborníci ten první srpnový. "Jede se Velká cena Moto GP v Brně, Velká cena Formule 1 v Maďarsku a navíc začíná druhý turnus dovolených v největších spolkových zemích v Německu," vypočítává BESIP.

Problematický je ovšem i nadcházející víkend, kdy se příznivci formulí pro změnu sjedou do Rakouska. I s tím by měli počítat ti, kteří už se šumu vln nemůžou dočkat a zamíří na jih hned po rozdání vysvědčení.

"V Chorvatsku pak ministerstvo dopravy ve spolupráci s policií zpřísnilo sankce za nejzávažnější přestupky. Jde hlavně o překročení maximální povolené rychlosti, nezastavení na červenou a telefonování při řízení bez hands-free sady," upozorňují experti z ministerstva dopravy.

 

 

 

Jak to vypadá na českých dálnicích?

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688