msk.cz (Moravskoslezský)
Z regionů  |  24.06.2019 00:00:00

Moravskoslezský kraj: Na Bruntálsku přibude přes 300 pracovních míst

Zpráva

Na Bruntálsku přibude přes 300 pracovních míst. Skupina MTX Group v kraji zahájila miliardové investice

Holding MTX Group si pro své projekty zvolil Bruntálsko v Moravskoslezském kraji. V Bruntále a Břidličné vznikne více než 300 pracovních míst, nové investiční záměry začaly koncem roku 2018 realizovat AL INVEST Břidličná a Strojmetal Aluminium Forging.

„Považuji za velmi důležité, že nové provozy, které na Bruntálsku vzniknou, nebudou pouhými montovnami na pár let. Bude se jednat o perspektivní moderní podniky s velkým rozsahem přidané hodnoty, které se budou zabývat také výzkumem a inovacemi. Tyto projekty posílí image našeho kraje jako regionu, který se dynamicky vyvíjí,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Plány skupiny MTX Group jsou dlouhodobé, podle zástupců holdingu s výhledem minimálně na tři desítky let. Do roku 2025 budou v regionu proinvestovány více než 4 miliardy korun.

„Věříme, že díky výborné spolupráci s vedením Moravskoslezského kraje, agenturami jejichž je kraj zřizovatelem a starosty Bruntálu a Břidličné se nám podaří vytvořit to správné prostředí pro rozvoj průmyslu prostřednictvím nejen investic do samotných společností v naší skupině, ale také díky vzájemné spolupráci na rozvoji odborného školství, vývoji výrobků, procesů a rozvoji dopravní obslužnosti,“ sdělil majitel skupiny MTX Group Petr Otava.

AL INVEST Břidličná bude investovat do výroby hliníkových plechů a fólií. Společnost ve svém plánu počítá také s dalším zhodnocováním těchto výrobků pro použití v automobilovém, stavebním a potravinářském průmyslu. V případě Strojmetal Aluminium Forging jde o investici do komplexního procesu výroby kovárenského materiálu, kování a obrábění výkovků z hliníku pro podvozkové díly osobních automobilů a další aplikace v oblasti dopravy.

„Jsem rád, že zbrusu nové provozy vznikají právě v lokalitě, která je tak trošku bohem zapomenutá. Věřím, že to bude signál zejména pro mladé lidi, že mají v našem kraji perspektivu. Oblast Bruntálska si nese stigma neutěšeného koutu kraje. To se nyní může změnit a z této lokality se může stát velmi zajímavé místo k životu. Proto zůstanu s investory v úzkém kontaktu, abych zajistil součinnost Moravskoslezského kraje a měst Bruntál a Břidličná. Tento záměr vnímám pro tuto oblast jako klíčový,“ řekl náměstek hejtmana kraje pro regionální rozvoj Jan Krkoška.

MTX Group je stabilní holding, který v minulém roce vykázal tržby 40 miliard korun. Součástí skupiny, která zaměstnává přes dva a půl tisíce lidí, jsou kromě AL INVEST Břidličná a Strojmetal Aluminium Forging také například OKK Koksovny, Metalimex a Coal Mill.


24. června 2019
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688