Letní dovolená se blíží, je správný čas vyčistit interiér auta

Cigaretový zápach musí pryč Blíží se cesty na letní dovolené, kdy trávíme v autě i několik dlouhých hodin. A koneckonců i během těchto dní dostává interiér auta docela zabrat, zvlášť pokud máme malé děti. Náš vůz si tak před létem zaslouží speciální péči - v čistém a voňavém prostoru se nám určitě bude řídit lépe. Jak mít příjemný a čistý interiér radí společnost Sheron.

Cigaretový zápach musí pryč

Pokud holdujeme nikotinové neřesti a zapálíme si třeba cestou do práce, na interiéru auta se to samozřejmě projeví. Když jezdíme autem sami, asi si cigaretového zápachu nevšimneme. Jestliže ale vezeme někoho jiného, nemusí to na něj působit dobře, o dětech ani nemluvě. “Interiér auta nasává pachy. Pomoc je ale snadná, stačí využít odstraňovače zápachu. Ty moderní se navíc nesnaží nevábné pachy překrýt vlastní vůní. Navážou se na jeho molekuly a celý zápach odstraní. Navíc fungují i na textilní povrchy,” vysvětluje Tomáš Skopový, marketingový expert značky Sheron. Její neutralizér zápachu Anti tobacco navíc letos získal ocenění Volby spotřebitelů.

Plastové povrchy si zaslouží regeneraci

Na dovolenou jezdíme hlavně dobít baterky - a regeneraci si zaslouží i plochy v našem autě, které jsou obvykle mimo pozornost. Kdy naposledy jsme čistili třeba plastové prahy, okolí pedálů nebo sloupky? Právě teď je vhodná příležitost, stačí rozprašovačem nanést tenkou vrstvu speciálního přípravku na čištěnou plochu a vytřít suchou utěrkou. Pozor jen na okolí skel, tady je lepší aplikovat čistič přímo na látku a pak vycídit plastové sloupky.

Speciální péči potřebuje kůže

Ti z nás, kdo si ve voze dopřáli kůži nebo její imitaci, musí myslet na její správnou údržbu. “Ať už se jedná o sedadla nebo třeba volant, je nutné kožené a koženkové materiály chránit proti křehnutí a oděru. Pokud to neuděláme, má tento materiál tendenci praskat. A kůže, do které jsme na začátku značně investovali, pak žádnou parádu ani pohodlí nedělá. Radíme napřed otřít ušpinění z potahů speciálními vlhčenými ubrousky a pak v tenké vrstvě nanést čistič na kůže,” říká Skopový. Díky tomu bude materiál stále vláčný, příjemný a prodlouží se jeho životnost.

Látky uvítají osvěžení

Hned po podlahách schytají největší dávku nečistot látky. Na sedadla se rozlévá káva, padají sem drobečky mastného jídla a děti se na nich často uvelebí v botách. Vyplatí se použít čistič na čalounění. Ten je určen k odstraňování nečistot z textilních potahů, čalounění, koberců a dalších tkanin. Osvěžuje barvy a chrání před opětovným znečištěním. Navíc přispívá k neutralizaci nepříjemného zápachu. I za něj značka Sheron získala ocenění Volba spotřebitelů.

Vůně naladí na cesty

Interiér auta je čistý a každá plocha se jen blýská? Pak přišel čas na nevtíravou vůni. Na trhu je mnoho moderních produktů, které vůz příjemně provoní, a zároveň nedráždí. Najdeme například gelové osvěžovače s různým aroma, velmi oblíbené jsou i vůně, které umístíme do ventilační mřížky a ony zvládnou vonět i 45 dní.

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky