TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  20.06.2019 17:18:29

Česko se v neděli chystá na obří protest: Posílení policie i omezení dopravy.

V neděli se na Letné koná demonstrace proti Andreji Babišovi a Marii Benešové, kterou pořádá spolek Milion chvilek pro demokracii. Organizátoři očekávají, že se jí zúčastní nejvíce lidí za poslední měsíce. Na shromáždění se připravují nejen dopravci, ale také policie.

Dosud největší protest proti premiérovi Andreji Babišovi a ministryni spravedlnosti Marii Benešové je naplánovaný na neděli 23. června. Podle organizárotů by se ho mohlo zúčastnit až 200 tisíc lidí. Demonstrace začne v 16:30 a zatím se neví, jaký bude program akce.

Do Prahy se chystají i lidé z dalších měst a na facebooku vznikla řada událostí, kde se uživaelé mohou registrovat do připravovaných autobusů, které budou vyslané na demonstraci. Spolek Milion chvilek také zveřejnil na svém facebooku mapu všech vypravovaných autobusů.

Na velké shromáždění "zbrojí" i pražská policie. "Chystáme odpovídající bezpečnostní opatření na zajištění pořádku. Na místě budou policisté z antikonfliktního týmu, dopraváci i příslušníci pořádkových jednotek," vypočítal pro TN.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan.    

Zároveň upozornil všechny, kteří budou v neděli odpoledne kolem Letenské pláně projíždět, aby počítali s možnými dopravními komplikacemi. "Může se stát, že bude ulice Milady Horákové zcela nebo částečně uzavřena, případně může dojít k odklánění dopravy v místu konání akce," varoval Hulan.

Zájemci o účast na demonstraci by se měli připravit na problémy při cestě vlakem. "Některé spoje jsou totiž už vyprodané. Žádáme Vás, kteří se chcete v neděli dopravovat na Letnou vlakem, abyste si urychleně zarezervovali jízdenky, a pokud to již nelze, napište Českým drahám žádost o přidání spojů," informoval spolek na facebooku.    

Spolek také kvůli posílení spojů oslovil přímo České dráhy sám. "Místopředseda představenstva ČD Radek Dvořák reagoval na naši žádost o významné posílení spojů ubezpečením, že České dráhy situaci monitorují a v případě zvýšení poptávky navýší kapacitu vozů. Podle nás je již nyní navyšování kapacity vozů na místě," dodal Milion chvilek.

Demonstrace, které se v posledních měsících v Česku konají, organizuje spolek Milion chvilek pro demokracii, který požaduje nezávislost justice a demisi Marie Benešové. Dále také, aby koncern Agrofert, patřící do svěřenského fondu Babiše, vrátil všechny neprávem obdržené dotace, Andrej Babiš podal demisi nebo aby skončily dotace, daňové úlevy a státní zakázky pro Agrofert.

K protestům se vyjádřil i sám Babiš. "Česká republika není Slovensko, v České republice se nebude měnit vláda na základě nějakých demonstrací. Máme svobodné demokratické volby, ty jsme vyhráli," prohlásil premiér na začátku června.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688