TNBiz (TN.cz)
Internet a telefony  |  20.06.2019 14:22:30

Neomezená, ale zoufale pomalá data. Lidem se nelíbí ani podmínky

Ve čtvrtek rozjela společnost Vodafone tarify s neomezeným mobilním internetem. Jenže má to velký háček. Data sice budou neomezená, zato rychlost internetu výrazně nižší. S neomezeným internetem přišla jako první společnost T-Mobile.

Těsně před začátkem léta představili dva čeští operátoři možnost zavedení neomezeného internetu do mobilu. Ale ani v jednom případě se to neobejde bez jistých omezení. Obě akce odstartovaly ve čtvrtek 20. června.

Vodafone přišel s nabídkou běžných mobilních tarifů, které neomezený internet obsahují. Ten ale nebude žádný rychlík. Rychlost stahování je omezená na 5 Mbit/s.

Vodafone píše, že "v pohodě zvládne sledování sociálních sítí, poslouchání hudby nebo přehrávání videí", ale ve srovnání s tím, že rychlost mobilního internetu byla u Vodafonu podle portálu DSL.cz v květnu 43,62 Mbit/s, je to velký rozdíl.

Zákazníci Vodafonu si tak mohou vybrat, jestli chtějí rychlý, ale omezený internet s 2 Gb dat za 599 korun měsíčně, nebo pomalejší neomezený, který i s pevným internetem na doma vyjde na jednu osobu v nejvýhodnější nabídce na 698,75 korun měsíčně. Oba tarify mají neomezené volání a neomezené SMS.

U tarifu s omezeným internetem je ale další výhoda, člověk nemusí hledat další kolegy nebo členy rodiny, aby si mohl zajistit nejvýhodnější balíček pro čtyři lidi. Navíc není potřeba mít pevný internet od Vodafonu.

Někteří lidé se na možnost neomezeného internetu těší, jiní ovšem poukazují na množství podmínek. "Takže musí mít člověk i internet na doma plus musí být aspoň dva lidi, aby mohla být neomezená data? No tak to je nabídka, opravdu výhodné," okomentoval jeden ze čtenářů TN.cz na facebooku.

Naopak T-Mobile nabízí neomezený internet zdarma všem klientům. Až do 31. srpna si jej mohou opakovaně zdarma aktivovat. Aktivaci je ale třeba obnovit každých 30 dní.

Společnost O2 sice změny tarifů plánuje, podrobnosti ale tají. "Po nedávném zdvojnásobení objemu dat v neomezených tarifech a vylepšení balíčků O2 Spolu plánujeme brzy představit revoluční nabídku mobilních tarifů, které budou mnohem lépe zohledňovat datové potřeby zákazníků," sdělila mluvčí O2 Lucie Jungmannová.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688