Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  17.06.2019 11:37:13, aktualizováno 15:02:24

Tržby Huawei podle vedení budou o 30 mld. USD nižší oproti odhadům tento a příští rok

 
Tržby čínského výrobce telekomunikačních zařízení Huawei, který čelí obchodním restrikcím ze strany Spojených států, budou v letošním a příštím roce o 30 miliard dolarů (683 miliard ) nižší, než se předpokládalo. Uvedl to dnes podle agentury AP zakladatel podniku Žen Čeng-fej. Svou firmu přirovnal k těžce poškozenému letadlu.

Roční tržby by se podle zakladatele měly letos i napřesrok pohybovat kolem 100 miliard dolarů, zatímco v loňském roce dosáhly zhruba 105 miliard dolarů, napsala agentura AP.

Americké tajné služby podezírají Huawei ze spolupráce s čínskou rozvědkou, firma to však dlouhodobě popírá. Spojené státy v polovině května zařadily Huawei na černou listinu, což znamená, že americké podniky potřebují zvláštní povolení, aby mohly čínské firmě dodávat své produkty.

Společnost Huawei podle zakladatele nepředpokládala, že odhodlání USA zlomit ji bude "tak silné a tak pronikavé". "Neočekávali jsme, že na nás zaútočí v tolika ohledech," uvedl Žen.

Agentura Bloomberg o víkendu uvedla, že firma Huawei se v důsledku amerických restrikcí připravuje na propad dodávek svých chytrých telefonů v zahraničí o 40 až 60 procent. Aby tento pokles kompenzovala, chce podle zdrojů Bloombergu v letošním roce získat až poloviční podíl na čínském trhu.

Společnost Huawei již minulý týden signalizovala, že americké restrikce mají negativní dopad na odbyt jejích chytrých telefonů. "Kdybychom se nesetkali s ničím neočekávaným, stali bychom se ve čtvrtém čtvrtletí světovou jedničkou. Nyní si ale musíme počkat o něco déle, než se nám to podaří," uvedl šéf strategie podniku Šao Jang.

Huawei je nyní druhým největším výrobcem chytrých telefonů za jihokorejským konkurentem Samsung. Analytici oslovení agenturou Reuters však v květnu uvedli, že odbyt telefonů Huawei by mohl letos v důsledku amerických sankcí klesnout až o čtvrtinu. Nevyloučili ani možnost, že telefony této značky by časem mohly zcela zmizet z globálního trhu.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

17.06. 15:28  čína (Já)
17.06. 12:05  Skvělé (xlibre)

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688