Orange Academy (Orange Academy)
Práce  |  16.06.2019 17:20:04

Zjistěte, jaká práce by vás opravdu bavila!

Nastoupili jste na novou pracovní pozici, ale cítíte, že to není ono? Měli jste velká očekávání, když jste začali pracovat pro novou společnost, ale ta se jaksi nenaplnila? Přemýšlíte, zda ze současné práce přece jen neodejdete? Ano, začátky jsou těžké a je dobré neházet flintu do žita příliš brzo. Na druhou stranu, co když za to nemůže ani pracovní náplň, ani stávající firma, ale prostě jste se v ní nenašli a nebaví vás to? Třeba je to práce snů pro někoho úplně jiného…

 

 

Zamyslete se nad sebou a nepropadejte panice

Z předchozího zaměstnání jste odešli tzv. za lepším a ono nic. Chyba nemusí být ve vás, ale v práci, kterou si vybíráte v přesvědčení, že je pro vás ideální. Hlásíte se na pozice, na které máte kvalifikaci, praxi a jste v ní dobří, jen vás bohužel nenaplňuje. Pokud hned v prvním týdnu či dvou nebudete mít pocit, že do firmy patříte, nezoufejte, může být příliš brzy. Postupem času se do všeho dostanete, s kolegy nasbíráte společné zážitky a budete si více rozumět. Třeba vás práce začne opravdu bavit, až se do ní pořádně zakousnete. Časem se můžete dostat k zajímavějším projektům a můžete mít vliv na další chod firmy, stačí jen vydržet a mít trpělivost.

Změňte pracovní pozici ve firmě, kde pracujete

Pokud ani po pár měsících nebudete cítit, že je to to pravé ořechové, ale jinak budete obklopeni skvělým kolektivem a budete mít férového šéfa, domluvte se na jiné pracovní náplni. Dost často firmy obsazují nové pozice z řad svých zaměstnanců a jejich známých, teprve poté pouští volné místo veřejně do světa. Někdy se stává, že pracovní náplň nebývá identická s tím, co vám řekli na pohovoru, ale opravdu se nebojte zajít za svým nadřízeným a vše v klidu projednejte. Třeba budete mile překvapeni tím, co vám bude nabídnuto.

Zjistěte, co by vás opravdu bavilo a stalo se tak životním posláním

V klidu si sedněte a zamyslete se nad sebou, přemýšlejte o tom, co vás v dané práci nejvíce baví a co naopak nejméně. Jak se cítíte při komunikaci s lidmi, jste ve svém živlu nebo naopak trpíte a těšíte se, až to budete mít za sebou. Máte radši práci s čísly či se slovy? Jste kreativní nebo máte rádi systém, pevný řád a rutinu? Buďte upřímní sami k sobě, jen tak najdete ten správný směr, kam se v životě vydat. Každý má nějaký talent, jen ho objevit…

Objevte svůj talent a potenciál ve svém nitru

Ne každý má od malička určené, co bude jeho životním směrem a posláním. Jsou lidé, kteří se neustále hledají a neví co sami se sebou. Často mění zaměstnaní a ani si neuvědomují, že chybu musí hledat především u sebe. Abyste byli opravdu šťastní, musíte dělat to, co vás baví a dává vám smysl. Mysl se vytváří během prvních sedmi let života. Informace, které v dětství dostanete do svého mozku, později utváří vzorce chování a pocitů, které si přenášíte až do dospělosti. Dobře nastavená mysl vám usnadní rozpoznat vaše talenty a uvolnit svůj potenciál.

Jak poznáte, v čem jste dobří?

Přesuňte svou mysl zpátky do dětství a popřemýšlejte, co jste v té době rádi dělali. V dětství jsou totiž krásně vidět první náznaky toho, co nás skutečně baví a čím bychom se v životě měli zabývat. Později jsme okolním světem a lidmi, kteří nás obklopují formováni k zodpovědnosti, práci a stresu a na to, co nás skutečně dělá šťastnými, zapomínáme. Pokud si stále nedokážete vzpomenout, jaký máte talent, vyzkoušejte speciální talentové testy, mnohé z nich jsou přístupné volně na internetu. Např. na stránkách http://testosobnosti.zarohem.cz/test.asp a http://www.emiero.cz/. On-line psychologické testy k výběru budoucí kariéry nabízí i úřad práce a najít je můžete také na stránce http://www.zkouskaosobnosti.cz/. Výsledkem budete určitě překvapeni. I práce pro vás může být zábava!

Autorka: Ing. Romana Hubáčková, garantka rekvalifikačního kurzu Personalistika, který probíhá v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a dalších 15 městech po celé ČR. Můžete si přečíst i 304 recenzí kurzu.

Editorka: Zuzana Klímová

Orange Academy

Orange Academy se zabývá výukou rekvalifikačních kurzů a školení v oblasti účetnictví, mzdového účetnictví, personalistiky a marketingu. Dále nabízí jazykové kurzy s výukou angličtiny a němčiny přímými metodami Effective English® a Effektives Deutsch®. Od roku 1990 absolvovalo kurzy více než 20 000 účastníků ve 34 městech po celé ČR.

Více na https://orangeacademy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688