TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  15.06.2019 08:35:31, aktualizováno 16.06.2019 09:35:38

V Eurojackpotu padla druhá nejvyšší výhra - výherce si odnese půl druhé miliardy Kč

Obrovské štěstí se usmálo na zatím neznámého výherce Eurojackpotu z Česka, který vyhrál 1,4 miliardy korun. V prvním výherním pořadí je sám, o svou výhru se tudíž nemusí s nikým dělit.

Eurojackpot zná opět své vítěze. Šťastlivec v prvním výherním pořadí si přišel na úžasnou částku 1 411 860 488 korun, tedy téměř půl druhé miliardy. 

Podle tabulky výher čerstvý miliardář pochází z Česka a v prvním výherním pořadí je sám - o výhru se tudíž nemusí s nikým dělit. To samé neplatí pro druhé a třetí pořadí.

O více než 27 milionů korun se podělí dva výherci z Německa. Částka necelých 6,5 milionu korun zase připadne třem šťastlivcům z Německa, Španělska a Norska. Ve 24. sázkovém týdnu Eurojackpotu byla vytažena čísla 8, 23, 40, 41, 42, / 2, 10 a v Extra 6 bylo vylosováno 212 247.

Nejvyšší možná výhra v loterii padla naposledky v roce 2016. Hráč z Bádenska-Württemberska v Německu vyhrál jako jediný 90 milionů euro. A v přepočtu 2,5 milardy korun vyhrál v roce 2015 muž středního věku z Pardubicka. Do sídla Sazky si pro pohádkové peníze přijel vlakem. Část výhry si pak odnesl v bankovkách v batohu.

 

Šťastlivec, který v pátek vyhrál v loterii Eurojackpot téměř půl druhé miliardy korun, se o svou výhru už přihlásil. Její vyplacení chce řešit až v pondělí. Informoval o tom deník Blesk.

Velké štěstí se v pátek usmálo na Čecha, který vyhrál 1,4 miliardy korun v loterii Eurojackpot. V sobotu odpoledne se o svou výhru přihlásil, řekl pro deník Blesk mluvčí Sazky Václav Friedmann.

Friedmann rovněž potvrdil, že zná jeho identitu, vzhledem k tomu, že si vsadil online přes internet. "Výherce ze hry Eurojackpot vsadil prostřednictvím internetu na portálu www.sazka.cz. Vsazení online je možné pouze po řádné registraci zákazníka, který uvede jméno, příjmení, rodné číslo, email a bankovní spojení. Sazka proto identitu výherce zná," uvedl Friedmann.

Vyplacení výhry chce výherce řešit až v pondělí. "Výherce nás už dnes odpoledne kontaktovatl a po dohodě s ním budeme v pondělí řešit proces výplaty výhry, do té doby si chce vše rozmyslet a alespoň trochu zpracovat skutečnost, že se stal miliardářem," dodal mluvčí Sazky. 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688