Léto ve městě: v pohybu s aku pohonem

Nepatříte mezi zdatné sportovce, neholdujete běhu, chůzi ani jízdě na klasickém kole, ale chcete se pohybovat po městě s lehkostí a elegancí bez dlouhého čekání v dopravních kolonách nebo bez tlačenice v MHD?

Zkuste dát šanci elektrokolům, e-skútrům nebo elektrokoloběžkám, které vás provezou ulicemi města i okolí bez námahy. Navíc je jízda na nich ekologická, protože nezatěžují životní prostředí, a zároveň velmi ekonomická, takže nezatíží ani peněženku.

Elektrokola do města a do přírody

Oproti klasickým kolům dojedete nejen dál, ale také bez fyzického vyčerpání. Výhodou elektrokol je, že nemusíte být trénovaní cyklisté, a přesto můžete vyrazit i na několik desítek kilometrů dlouhý výlet. Navíc do cíle dorazíte vždy plni energie, protože elektromotor šetří vaše síly. Jízdu na elektrokole tak bez problémů zvládnou i senioři. „Vedle toho, že jsou elektrokola stále populárnější, jsou také mnohem dostupnější, než tomu bývalo dříve. Jejich cena začíná průměrně okolo 19 tisíc , což je srovnatelné s některými klasickými koly,“ říká Martin Šindelář, Hecht.

Jde o elegantní a ekologický dopravní prostředekE-skútry do práce i na nákupy

Také popularita e-skútrů stále roste, díky nim nemusíte ve městě řešit ranní špičku ani složité a drahé parkování.

Lehce kličkujete městem, parkujete kdekoliv na ulici zdarma. Jde o elegantní dopravní prostředek, který nevypouští do ovzduší žádné škodlivé emise a jeho provoz je velmi levný. Kilometr jízdy stojí většinou jen několik haléřů. E-skútry mají ale i další podstatné výhody, jako je vysoká spolehlivost, snadná údržba a v neposlední řadě i rozumné pořizovací náklady.

Zábava s elektrokoloběžkami

Malé skladné elektrokoloběžky jsou hitem letošní sezóny. Například v hlavním městě, stejně jako ve většině ostatních evropských metropolí, si můžete elektrokoloběžky zapůjčit přímo na ulici. Lepší samozřejmě je pořídit si vlastní skládací elektrokoloběžku, se kterou se cestování každým městem stane zábavou. Přesuny po městě jsou díky nim daleko snazší a rychlejší. Navíc je jednoduše naložíte do auta i do MHD.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Technika