TNBiz (TN.cz)
Počasí zpravodajství  |  10.06.2019 09:01:10

Počasí v tomto týdnu: Tropické dny budou opět provázet silné bouřky, přívalový déšť a kroupy.

Meteorologové vyhlásili výstrahu před silnými bouřkami, které by měly zasáhnout severozápad republiky už dnes kolem šesté, výstraha je platná až do noci na úterý. Teploty by měly v následujících dnech přesahovat tropickou třicítku, prosluněné dny budou ale provázet silné bouřky.

Do Česka se ženou další bouřky doprovázené krupobitím a přívalovými dešti – další zprávy s datem 10. června v přehledu ČT24.

 

Výstraha před silnými bouřkami je platná od 18:00 do středy 3:00 a byla vyhlášena pro Plzeňský, Karlovarský, Ústecký, Liberecký, Středočeský kraj a Prahu. Meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) varují před silnými bouřkami, které mohou doprovázet přívalové deště s úhrny kolem 30 milimetrů, kroupy a také velmi silný vítr, který by v nárazech mohl dosahovat rychlosti až 70 kilometrů v hodině.

 

V severozápadní polovině Čech se v pondělí (10. 6.) večer a v noci na úterý (11. 6.) ojediněle mohou vyskytnout silné bouřky, doprovázené kroupami, přívalovým deštěm s úhrny kolem 30 mm a nárazy větru až 70 km/h.

V úterý odpoledne a večer, na severu Čech ještě i v noci na středu (12. 6.), se mohou v Čechách vyskytnout silné, na severu a severozápadě i velmi silné bouřky doprovázené kroupami, přívalovým deštěm s úhrny kolem 50 mm a nárazy větru kolem 70 km/h. 

V úterý odpoledne vystoupí nejvyšší teploty nad 31 °C zejména ve středních a východních Čechách, na Moravě a ve Slezsku. Na Moravě a ve Slezsku budou pokračovat vysoké teploty i v dalších dnech.

 

Počasí v týdnu 

V pondělí by podle ČHMU mělo být většinou polojasno, odpoledne a večer se zatáhne v západní polovině Čech, kdy se budou objevovat silné bouřky. Teploty přes den vystoupají k 28 až 32 °C, na západě bude kolem 27 °C.

 

Jasná až polojasná obloha by měla vydržet i přes úterý. Při přechodné oblačnosti se mohou místy objevovat přeháňky nebo bouřky, na západě by mohly být opět velmi silné. Teplota vystoupá k 29 až 33 °C.

I ve středu by mělo být převážně jasno až polojasno, odpoledne a večer se mohou místy objevovat přeháňky nebo bouřky. Teploty vystoupají k 28 až 32 °C. Vítr bude v bouřkách přechodně zesilovat. 

Ve čtvrtek budou podle ČHMÚ silné bouřky trápit zejména Moravu a Slezsko, jinde by se měly objevovat ojediněle. Teplota v Čechách klesne k 24 až 28 °C, na Moravě a ve Slezsku bude stále kolem 28 až 32 °C.

I v pátek bude převážně jasno až polojasno, bouřky a přeháňky se budou ojediněle objevovat na východě. Teploty pes den vystoupají k 27 až 31 °C.

Počasí o víkendu

O víkendu nás čeká podle ČHMÚ 30 až 34 °C, následně by ale měla od západu přibývat oblačnost, teploty poklesnou do pondělí k 22 až 26 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Počasí zpravodajství:

14.04.2024  Prudká změna počasí je za dveřmi. Z 23 °C bude 10 °C Ivo Svoboda (Meteobox.cz)
13.04.2024  Počasí chystá teplotní skok. Ochladí se o 13 °C Ivo Svoboda (Meteobox.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688