plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  07.06.2019 00:00:00

Plzeň: Plavecké areály na Slovanech a Lochotíně mírně upraví ceny

Plavecké areály na Slovanech a Lochotíně mírně upraví ceny

Bazén na Slovanech

Plavecké areály v Plzni na Slovanech a Lochotíně od července mírně upraví ceny vstupného. Nově zavedou slevy pro držitele zlatého Janského plakety, zvýhodní vstupné pro dítě do šesti let a jeho doprovod, návštěvníkům sauny na Slovanech nabídnou permanentky. Naopak mírně zvýšena bude základní cena vstupu pro dospělé, k níž dojde po více než šesti letech. Tato úprava má pomoci řešit problém s nepřizpůsobivými návštěvníky obou zařízení. Roste totiž počet těch, kteří využívají nízké vstupné a do areálu se chodí umýt a vyprat si oblečení. Cena vstupu do obou bazénů bude i po změnách nadále patřit mezi nejnižší v republice. Úpravy ceníku platného od 1. července 2019 jednohlasně doporučila Komise pro sport a mládež Rady města Plzně.

„Naším cílem je zvyšovat kvalitu poskytovaných služeb. Zdražení se nijak nedotkne dětí ani seniorů nad 60 let, naopak například nově může čerpat slevu už jeden dospělý s jedním dítětem do šesti let věku. Co se týká dospělých, tak základní cena bude u plaveckého bazénu Slovany navýšena o 20 korun na 1,5 hodiny a u bazénu Lochotín o 10 korun na jednu hodinu,“ přiblížil Tomáš Kotora, ředitel Bazénu Slovany a předseda Plaveckého klubu Slávia VŠ Plzeň. Klub má oba bazény pronajaté a provozuje je.

Vedení bazénu dlouhodobě upozorňuje na to, že v areálech roste počet klientů, kteří návštěvu vzhledem k nízké ceně považují za ekonomicky výhodnější variantu své osobní hygieny. „V důsledku zvýšení cen očekáváme eliminaci návštěvníků tohoto typu,“ doplnil Tomáš Kotora. Zvýšení příjmů ze vstupného podle něj také umožní zlepšit výběr zaměstnanců pro oba areály, a to zvýšením konkurenceschopnosti provozovatele na trhu práce s možností růstu platů zaměstnanců. „Bazény jsou mimo jiné pracovně náročné zařízení, zejména obsluhou stávajících technologií, počtem obsloužených návštěvníků plaveckých bazénů a v budoucnu zavedením plánovaného elektronického odbavovacího systému,“ doplnil ředitel.

Bazén na Lochotíně

Nové ceny začnou platit od 1. července 2019. Nově umožní také zájemcům zakoupit si permanentku pouze do sauny, a to na deset vstupů v délce pobytu 1,5 hodiny, nebo dvě hodiny. Vzhledem ke skutečnosti, že bazén navštěvují i zaměstnanci velkých plzeňských podniků, byl ceník doplněn o položku permanentní vstupenky na 17 hodin pobytu za 750 korun. Tato permanentka je určena pro velké odběratele. Ostatní položky v platném ceníku (pronájmy organizacím atd.) zůstanou beze změny.

Oba městské bazény prochází postupnou úpravou, rozsáhlá modernizace probíhá v areálu bazénu Slovany od loňského dubna. Díky investicím v celkové výši zhruba 120 milionů korun vznikne nový dětský bazén se samostatným vstupem i kompletní zázemí dětského bazénu, vybudována bude i nová výměníková stanice, bazén také získá centrální vstup, recepci hotelového typu, nové šatny, turniketový odbavovací systém a další. Nový ceník bazénu platný od 1. července 2019 je k dispozici na www.bazenslovany.cz.

Text: Eva Barborková


Zveřejněno: 7. 6. 2019, Martin Pecuch

Sdílet
Vytisknout
 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688