Akcie ve světě  |  06.06.2019 18:24:44

Visa kupuje firmu Earthport

San Francisco / Londýn – 6. červen 2019Společnost Visa oznámila nákup firmy Earthport, která nabízí přeshraniční platby bankám, poskytovatelům platebních služeb a podnikům prostřednictvím největší nezávislé sítě elektronických plateb ACH.

V současnosti je možné platit a přijímat platby mezi držiteli karet Visa. Akvizice firmy Earthport umožní klientům Visa posílat platby napříč bankovními účty z celého světa, ať už jde o spotřebitele, podniky nebo veřejné instituce. Visa předpokládá, že se díky této akvizici dostane k většině lidem, kteří vlastní bankovní účet. Těm poskytne snadný, rychlý a bezpečný pohyb peněz po světě.

Každý den se po celém světě odešle peněžním převodem nebo platbou z účtu téměř 80 bilionů dolarů (1), platební proces by přitom ale mohl být mnohem jednodušší. Kvůli zastaralým, neefektivním a nákladným postupům občas trvá i několik dnů, než platba dorazí.

Tento obchod pomůže vyřešit mnoho problémů spojených s výplatou prostředků a převody mezi osobami či podniky. Například globální trh, kde dodavatelé z různých částí světa dostávají zaplaceno ve svých místních měnách. Dnes některé společnosti používají k placení svých zaměstnanců neefektivní a drahé peněžní převody, které mnohdy trvají několik dnů. Spojením se společností Earthport se Visa stává jednotnou sítí pro všechny platby. Sítí, která pomáhá platit dodavatele a zaměstnance rychle a bezpečně po celém světě (2) .

Visa se snaží o to, abychom mohli posílat a přijímat peníze rychleji, bezpečněji a snadněji, než jak jsme byli doposud zvyklí,” říká Bill Sheley, Head of Global Push Payments, Visa. “Nákupem firmy Earthport Visa opět překračuje hranice svých možností coby karetní asociace a svým klientům umožňuje posílat peníze z účtu na účet po celém světě.”

Technologie Earthport umožní Vise rozšiřovat rostoucí možnosti využití platformy Visa Direct pro výplaty prostředků, úhrady fondů, P2P platby, přeshraniční platby nebo úhrady faktur. Za posledních dvanáct měsíců se počet transakcí prostřednictvím Visa Direct postupně navýšil o sto procent. To jasně dokazuje poptávku po rychlém a chytrém převodu peněz mezi spotřebiteli a podniky po celém světě.
 

[1]Výzkum trhu společnosti Accenture, 2017, roční hodnota plateb v reálném čase, všechny trhy
[2] Možnosti využití slouží pouze pro ilustrační účely. Poskytovatelé služeb nesou plnou zodpovědnost za používání svých postupů v souladu s platnými zákony.
 


O společnosti Visa

Visa Inc. (NYSE: V) je světovou jedničkou v oblasti digitálních plateb. Naším posláním je propojit svět prostřednictvím inovativní, spolehlivé a bezpečné platební sítě, umožňující jednotlivcům, podnikům a ekonomikám prosperovat. Naše vyspělá globální procesingová síť, VisaNet, umožňuje bezpečný a spolehlivý průběh plateb po celém světě a dokáže zpracovat více než 65 tisíc transakcí za sekundu. Soustavné zaměření společnosti na inovace je katalyzátorem rychlého růstu connected commerce a hnací silou v cestě za bezhotovostní budoucností pro každého a na jakémkoli místě. V době, kdy svět přechází z analogového systému na digitální, společnost Visa paralelně digitalizuje vlastní značku, produkty a procesingovou síť tak, aby formovala budoucnost placení v digitálním světě. Pro více informací navštivte o společnosti Visa, visa.com/blog a sledujte nás na @VisaNews.

O společnosti Earthport
Earthport se stará o přeshraniční platby bank, podniků a poskytovatelů peněžních převodů prostřednictvím největší a nezávislé globální sítě ACH. Platby spotřebitelů jsou transparentní a rentabilní i bez poplatků navíc. Mimo to Earthport disponuje compliance expertízou na bankovní úrovni a přináší tak klientům jistotu, a dále pak řešení v oblasti treasury i cash managementu, jež zákazníky dále podpoří v jejich růstu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688