MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
Dotace  |  06.06.2019 11:00:34

Na podporu státní správy půjde z fondů EHP a Norska téměř 150 milionů korun

Dnes byl oficiálně zahájen program Fondů EHP a Norska s názvem „Řádná správa věcí veřejných“. Během programového období 20142021 bude rozděleno téměř 150 milionů korun (5,8 mil. EUR) na projekty zaměřené na zlepšení efektivnosti a transparentnosti státní správy, které proběhnou ve spolupráci s Islandem, Lichtenštejnskem a Norskem.

Zahajovací konference ve Sloupovém sále, kterou coby zprostředkovatel programu pořádalo Ministerstvo financí, se účastnili také zástupci Rady Evropy, OECD nebo Transparency International. Společně představili plánovaný harmonogram aktivit programu včetně předpokládaného termínu vyhlášení otevřené výzvy na podzim 2019.

„Donorské státy a zejména Norsko je v oblasti fungování státu a jednotlivých jeho složek v celosvětovém srovnání na velmi vysoké úrovni. Proto bychom jako Česká republika rádi využili možností tohoto programu a v konkrétních oblastech získali cenné zkušenosti a znalosti,“ sdělila na zahajovací konferenci ředitelka odboru mezinárodních vztahů Ministerstva financí Zuzana Matyášová.

„Jsme rádi, že se zástupci českého státu i zástupci donorů shodli na novém programu Fondů EHP a Norska, který podpoří důležité a aktuální oblasti, jako je transparentnost státní správy, boj proti korupci či zapojování občanů do rozhodovacích procesů na místní úrovni. Věříme, že spolupráce s norskými partnery ve vybraných projektech bude oboustranně přínosná,“ řekla zástupkyně Velvyslanectví Norského království v Praze Helena Ganická.

Program podpoří celkem pět předem definovaných projektů, které budou realizovány různými subjekty státní správy České republiky. Mezi ně se řadí například Ministerstvo spravedlnosti, Ministerstvo vnitra nebo Policie ČR. V rámci otevřené výzvy pak budou podpořeny další projekty, které mají přispět k většímu zapojení občanů do rozhodování o dění v jejich obci.

Více informací o programu Řádná správa věcí veřejných a celkově o Fondech EHP a Norska 20142021 naleznete na stránkách www.eeagrants.cz/cs/programy/radna-sprava a také na sociální síti Facebook: EHP a Norské fondy

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688