OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  03.08.2019 12:20:00

Nová energetická politika skupiny QBE: Odklon od uhlí

Australská pojišťovací skupina QBE, která patří mezi 20 největších pojišťoven a zajišťoven ve světě, zveřejnila dokument, v němž představila projekt nové energetické politiky (Politika). Cílem je poskytnout akcionářům, klientům a širší veřejnosti jasné stanovisko, jak se skupina staví k investování a upisování v energetické oblasti, a to jak dnes, tak v budoucnu.

Výkonný ředitel skupiny Pat Regan zdůraznil, že Politika vyjadřuje podporu skupiny QBE cílům Pařížské klimatické dohody a podtrhuje její závazek reagovat na klimatické změny a podporovat klienty v přechodu na nízkoemisní budoucnost. Regan upozornil, že v souladu s vědeckými studiemi Mezivládního panelu o klimatické změně skupina dospěla k závěru, že jakékoli opomenutí či zanedbání v oblasti dekarbonizace národních hospodářství povede k nárůstu volatilních a závažných událostí spojených s počasím.

Podle Reagana si je skupina QBE jako mezinárodní pojistitel nabízející širokou škálu pojistných produktů, jako je například pojištění majetku, pojištění plodin, pojištění energetických projektů, námořní a letecké pojištění, vědoma rizik a příležitostí, jež klimatická změna přináší klientům skupiny QBE i jejímu vlastnímu podnikání.

Regan též zmínil, že skupina QBE připravila detailní postup ohledně řízení klimatického rizika a promítla jej do akčního plánu pro klimatické změny na období 2018-2020, který tvoří součást výroční zprávy QBE za rok 2018. Je to vodítko pro veškerou činnost skupiny QBE a pro její rozhodování o tom, kam investovat a která rizika upsat.               

Zveřejněná Politika potvrzuje záměr skupiny QBE postupně – nejpozději do roku 2030 – ukončit všechny přímé pojišťovací služby pro klienty těžící energetické uhlí. Skupina QBE se v Politice též zavazuje, že k 1. červenci 2019 budou její přímé investice do průmyslu energetického uhlí nulové a podíl tohoto průmyslu na celkových finančních prostředcích ve správě skupiny QBE bude maximálně 0,5 %.

K tomu je vhodné dodat, že klienti skupiny QBE, kteří docilují více než 30 % výnosůenergetického uhlí nebo produkují více než 30 % elektrické energieenergetického uhlí, se nyní podílejí méně než 0,5 % na pojistném skupiny QBE. 

V Politice skupiny QBE se rovněž potvrzuje cíl pokračovat v investicích a poskytovat pojišťovací služby společnostem produkujícím metalurgické uhlí a ropným i plynárenským společnostem. Délka trvání tohoto cíle bude ovšem záviset na dalším mezinárodním vývoji a na tom, jak rychle bude svět přecházet na nízkoemisní hospodářství.  Samotná skupina QBE bude úzce spolupracovat se svými klienty z těchto oborů a napomáhat jim v přechodu na nízkoemisní ekonomiku. Současně bude své pojišťovací služby přizpůsobovat změnám v politice a technologii.  

Tento článek je zde prezentován z toho důvodu, že Politika skupiny QBE znamená nový trend v pojišťování a vůbec v aktivitách pojistitelů. V žádném případě nejde jen o „marketing“ jedné pojišťovací skupiny. Jen v Austrálii existuje už 11 velkých pojistitelů a zajistitelů, mezi něž patří například Allianz, Axa, Swiss Re, Munich Re a Zurich, již omezilo upisování v průmyslu energetického uhlí.

Zdroj: QBE

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 16:50  Dvě aktuality z pojištění vozidel v Polsku a Estonsku OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Čt 12:31  Kdo se stal novým generálním ředitelem společnosti Credendo? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688