Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  05.06.2019 08:28:23

O2 vyplatí za loňský rok akcionářům 21 Kč na akcii

Valná hromada O2 včera schválila výplatu akcionářům 21 na akcii. Z toho 17 korun bude tvořit dividenda a zbytek výplata části emisního ážia. Vyplývá to z hlasování akcionářů. Stejnou částku na akcii O2 vyplatila akcionářům i loni.

Celkově firma vyplatí na dividendách 5,274 miliardy , tedy 98 procent loňského čistého zisku. S částí emisního ážia pak výplata naroste na 6,515 miliardy korun. Vedle rozdělení zisku akcionáři schválili účetní závěrku.

Výplata, kterou bude realizovat Česká spořitelna, začne 4. července. "Schválená výše dividendy a rozdělení části emisního ážia, které akcionářům vyplatíme, plně odpovídá naší politice týkající se odměny pro akcionáře. Při současné ceně akcií tak našim akcionářům nabízíme více než osmiprocentní výnos, který nás řadí vysoko nad průměr mezi telekomunikačními operátory ve střední a jihovýchodní Evropě," uvedl finanční ředitel a místopředseda představenstva Tomáš Kouřil.

Valná hromada na základě návrhu dozorčí rady a doporučení výboru pro audit určila auditorskou společnost KPMG Česká republika Audit provedení povinného auditu společnosti za rok 2019.

Z konsolidované účetní závěrky za rok 2018 vyplývá, že konsolidované výnosy vzrostly v roce 2018 meziročně o 0,8 procenta na 37,996 miliardy . Provozní zisk před odpisy EBITDA se meziročně zvýšil o 6,2 procenta na 11,163 miliardy . Společnost vykázala čistý konsolidovaný zisk 5,448 miliardy , meziročně o 2,5 procenta méně.

O2 je největším poskytovatelem telekomunikačních služeb na českém trhu. V současnosti poskytuje služby prostřednictvím téměř osmi milionů mobilních a pevných linek. Majoritním vlastníkem O2 je s více než 80 procenty investiční skupina PPF miliardáře Petra Kellnera.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688