TNBiz (TN.cz)
Dotace  |  04.06.2019 08:52:16

Na zalévání dešťovkou dává stát miliony. Spočítejte si, kolik získáte

Na zachytávání a efektivnější využití dešťové vody vám přispěje stát. V rámci dotačního programu Dešťovka můžete získat až 105 tisíc korun. Spočítejte si na kalkulačce, kolik dostanete právě vy.

S dlouhotrvajícím suchem se snaží ministerstvo životního prostředí bojovat i dotačním programem Dešťovka. Stát tak přispívá na lepší hospodaření s vodou. Konkrétně existují tři varianty podpory, o kterou mohou lidé žádat. V aktuální výzvě ministerstvo rozdá až 340 milionů korun.

Majitelé rodinných domů mohou získat dotaci až ve výši 105 tisíc korun. Ve všech třech variantách ale může stát financovat maximálně 50 procent nákladů, které na stavbu zařízení pro zachycení a využití dešťové vody lidé vydají.

V programu mohou lidé žádat o dotace na nádrž na srážkovou vodu, kterou poté využijí na zalévání zahrady, nádrž na vodu na zalévání a splachování a také na systém na recyklaci odpadní vody z domácnosti. Právě na poslední stavbu mohou zájemci dostat nejvíce peněz.

Pokud už máte vypracovaný projekt nebo víte, kolik vás bude vybudování systému stát, můžete si spočítat výši své dotace. Kalkulačku najdete na webových stránkách dotačního programu Dešťovka. Zvolíte variantu, o kterou máte zájem, vyplníte parametry a kliknete na "spočítat výši dotace".

Žadatelé o dotace potřebují odborný posudek a plán od projektanta nebo dodavatelské firmy. Poté už stačí vyplnit elektronickou žádost, kterou pošlete přes webové stránky. Kromě samotné žádosti musíte doložit odborný posudek a případné další dokumenty (plná moc, listinu dokazující, že je stavba určena k trvalému bydlení atd.).

Nejjednodušší je k elektronické žádosti připojit všechny potřebné dokumenty. Pokud tak neuděláte, musíte přílohy i s vytištěnou žádostí do 30 kalendářních dnů doručit na podací místo krajského pracoviště Státního fondu životního prostředí. Pracovníci pak mají 30 dní na posouzení žádosti.

Pokud bude žádost v pořádku, Fond ji akceptuje a můžete se pustit do stavby. U novostaveb musí být systém hotový do 24 měsíců, u stávajících domů do 12 měsíců. Poté musíte ještě doložit dokončení stavby a poslat zpět podepsanou smlouvu o poskytnutí podpory. Následně získáte peníze z dotace. Podrobný postup čtěte zde.


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688