Soutěž O keramické sluchátko zná své vítěze

Vysloužilá elektrozařízení v Olomouckém kraji nejlépe třídí obyvatelé Šubířova, Rapotína a Šternberka. Jedná se o vítěze jednotlivých kategorií v soutěži O keramické sluchátko, která každoročně oceňuje obce regionu ve třídění elektroodpadu.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhlo v polovině května v prostorách vojenské pevnosti v Křelově-Břuchotíně na Olomoucku. V soutěži O keramické sluchátko uspěla v kategorii do 1 500 obyvatel obec Šubířov, kde v uplynulém roce v přepočtu na jednoho obyvatele odevzdali bezmála 10 kg vysloužilého elektra, v kategorii obcí nad 1 500 obyvatel zvítězila obec Rapotín a v kategorii obcí s rozšířenou působností loňské prvenství obhájilo Město Šternberk.

V soutěži O keramické sluchátko, kterou vyhlašuje nezisková společnost Asekol ve spolupráci s Olomouckým krajem už pojedenácté v historii, je hodnocena výtěžnost odevzdaných vysloužilých elektrospotřebičů v přepočtu na jednoho obyvatele. Mezi odevzdané elektrospotřebiče se řadí například počítače, televize, rádia, fotoaparáty, videokamery nebo mobilní telefony. Těch lidé v kraji za rok 2018 vytřídili, podobně jako v předchozím roce 1 049 tun, což činí v průměru 1,66 kg na obyvatele.




Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy