Patria (Patria Finance)
Investice  |  29.05.2019 09:18:50

Americký Beyond Meat bude vyrábět náhražky masa i v Evropě


Americký výrobce rostlinných náhražek masa Beyond Meat bude od příštího roku vyrábět i v Evropě. Firma se ve spolupráci s nizozemským výrobcem masa Zandbergen World's Finest Meat snaží rozšířit svou produkci mimo Spojené státy a podle agentury AP by mohla těžit z růstu poptávky po alternativách masa v evropském regionu. Akcie společnosti, které od jejího vstupu na burzu tento měsíc více než ztrojnásobily svou hodnotu, v reakci na její včerejší oznámení přidávaly včera na Wall Street i přes 9 % na 86,85 dolaru (více než 2000 ) za jednu akcii. Den uzavřely vyšší o 8 %.

Podle průzkumu společnosti Allied Market Research se Evropa v roce 2017 podílela na celosvětovém prodeji rostlinných náhražek masa 40 procenty. Analytici této firmy odhadují, že ve zmíněném regionu by se jejich prodej měl každoročně až do roku 2025 zvyšovat o sedm procent.

Beyond Meat těží ze zájmu především mladších spotřebitelů dbalých zdravé výživy, kteří se často rozhodují pro vegetariánství. Banka JP Morgan podle agentury Reuters uvedla, že růstový potenciál firmy, do níž investovali i herec Leonardo DiCaprio a zakladatel Microsoftu Bill Gates, je "výjimečný".

Jak ale připomněla agentura AP, v Evropě by Beyond Meat mohla narazit na evropské regulační orgány. Ty zvažují, že by výrobcům rostlinných náhražek masa zakázaly používat při popisu jejich výrobků výrazy maso a burger.

Společnost Beyond Meat založil v roce 2009 vegan Ethan Brown. Firma v loňském roce více než zdvojnásobila tržby na téměř 88 milionů dolarů (dvě miliardy ). Její čistá ztráta nicméně zůstala téměř beze změny na zhruba 30 milionech dolarů.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688