Expobank CZ (Expobank CZ)
Tiskové zprávy  |  28.05.2019 12:49:15

Expobank CZ vykázala za rok 2018 čistý zisk 201 milionů korun

Česká banka Expobank CZ uzavřela loňský rok úspěšnou bilancí. Za rok 2018 vykázala zisk po zdanění ve výši 201 milionů korun. Na výsledku se podílely úspěšné finanční produkty i prodej podílu v Expobank a.d. Srbsko, který vygeneroval čistý zisk 95 milionů korun. Ke konci roku si banka držela velmi dobrou kapitálovou přiměřenost ve výši 23,9 %, disponovala silnou 40% likviditou, vlastním kapitálem 2,806 miliardy korun a celkem 205 zaměstnanci.

Česká banka Expobank CZ má za sebou úspěšný rok. Vedle velmi dobrého hospodářského výsledku si ke konci loňského roku držela stabilní míru kapitálové přiměřenosti ve výši 23,9 % a disponovala 40% podílem likvidních aktiv. Banka se v minulém roce zaměřovala zejména na segment firemních klientů a treasury. Představila také moderní NEO účet umožňující retailovým klientům investovat do začínajících i zavedených růstových firem či drahých kovů, ale také obchodovat s bitcoiny. Banka loni rovněž spustila produkt ClickCar určený pro financování koupě automobilů.

Expobank CZ v letošním roce výrazně investuje do digitalizace svých služeb. Zaměřuje se na hledání strategicky významných akvizic a oslovení nových klientů v celé Evropské unii. „Soustředíme se zejména na rozvoj našich digitálních produktů v rámci našeho konceptu, který nazýváme Banka jako platforma. Chceme nadále propojovat tradiční bankovnictví se světem FinTech, aby naši klienti mohli využívat nejnovější technologie, a to jednoduše online,“ uvádí Kateřina Petko, ředitelka marketingu a komunikace a tisková mluvčí Expobank CZ. Banka se dlouhodobě zabývá také principy společenské odpovědnosti. Podporuje Národní ústav pro autismus, Symfonický orchestr Českého rozhlasu nebo občanské sdružení Adventor pro pomoc autistické komunitě.

Expobank CZ je českou bankou, která působí na trhu od roku 1991. K síti bankovních domů s názvem Expobank se připojila po úspěšné akvizici od německé LBBW v roce 2014. Vybudovala si pozici silné moderní banky poskytující špičkové lokální a přeshraniční služby pro korporátní, privátní a affluentní individuální klienty. K jejím výhodám patří tým odborníků s rozsáhlými zkušenostmi na lokální i mezinárodní úrovni, dlouholetá zkušenost na českém trhu, sesterské banky v Lotyšsku a Rusku či spolupráce s mezinárodními organizacemi (včetně Evropské banky pro obnovu a rozvoj, IFC – členem Světové banky, KfW Bankengruppe a dalšími). Expobank CZ v roce 2018 představila unikátní NEO účet spojující výhody tradičního bankovnictví a FinTech „jeden účet pro komplexní správu financí“, jehož založení trvá méně než 7 minut. Banka v rámci své digitální transformace klade maximální důraz na moderní internetové bankovnictví s digitálním modelem obsluhy.

Více informací na: www.expobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688