JOBSTACK.IT (JOBSTACK.IT)
Práce  |  27.05.2019 14:54:43

Jobstack.it: Potenciální zaměstnance musíte při náboru zaujmout ve třech směrech

To, že IT odborníků je málo, a proto si mohou v různých oblastech nárokovat více než jiní odborníci, je informace, která už asi nikoho nepřekvapí. Firmy se musí čím dál více snažit, aby kvalitního odborníka získaly a z najímání „ajťáků“ se tak stává obrovská výzva pro HR oddělení. Podle Jana Silbera, jednoho ze zakladatelů IT jobportálu Jobstack.it se dá atraktivita firmy pro IT odborníky a koneckonců i jiné zaměstnance vyjádřit ve třech rovinách. „Dle našich zkušeností jde o to, co firma může nabídnout v oblasti samotné náplně práce, kolektivu lidí a samozřejmě je důležité i finanční hledisko. Atraktivní firma má všechny tyto tři roviny na vysoké úrovni,“ vysvětluje Jan Silber z jobportálu, který nabízí inzerování pracovních nabídek zdarma.  

Daleko lépe je zaměstnanci, který se za svou práci nestydí

Náplní práce se v prvé řadě myslí činnost, kterou má, nebo by potenciálně měl, odborník na starosti. Je-li to například programátor, bude se zabývat zejména psaním kódu, je-li to UX designér, bude se starat o informační architekturu a správné uspořádání webů a aplikací. Důležité však není jen to, že daného člověka baví psát kód, ale hlavně to, co z jeho práce vzejde. Je tak pro něj zásadní, co je produktem firmy, pro kterou pracuje, zda je zajímavá a něčemu dobrému přispívá, ztotožňuje se s ní. Jednoduše řečeno – vegana z přesvědčení asi nebude příliš naplňovat vytvářet webové stránky pro vyhlášené řeznictví a nebude mít tedy z práce takovou radost. Člověku, který nefandí hazardu, se zase bude hůře pracovat pro casino. Daleko lépe je také zaměstnanci, který se za svou práci nestydí a může se s ní hrdě pochlubit svým známým. Dělat věci, které člověku dávají smysl, je základním kamenem seberealizace. „Není výjimkou ani zaměstnanec, který pracuje raději pro firmu, kde má sice méně peněz, než by měl jinde, ale za to nachází ve své práci smysl a dělá ji s větší radostí než cokoliv jiného,“ doplňuje Jan Silber, jeden ze zakladatelů IT jobportálu Jobstack.it, který nabízí inzerování pracovních nabídek zdarma.  

S příjemnými lidmi okolo jde vše lépe

Dalším důležitou součástí je kolektiv lidí, který zaměstnance obklopuje. Rozumí si s nimi? Chodí s nimi po práci na pivo? Zajdou spolu rádi o polední pauze na oběd? Podporují se navzájem v práci nebo spolu spíše soupeří? To vše jsou důležité otázky, které by si zaměstnavatel měl zodpovědět, aby věděl, na jaké úrovni je firemní kultura. Jisté osobnostní znaky je pak třeba zohledňovat už u pracovního pohovoru a vybírat z uchazečů toho, který si bude s ostatními rozumět. „Nezanedbatelné jsou i vztahy napříč hierarchií, kdy níže postavení zaměstnanci potřebují nadřízeného, který je respektuje, zajímá se o jejich nápady a názory a dokáže je motivovat,“ vysvětluje Jan Silber, jeden ze zakladatelů IT jobportálu Jobstack.it. K vytváření silných týmů slouží firemní teambulidingy. Zde je dobré být kreativní a překvapit zaměstnance neotřelým programem. Na druhou stranu by je ale firma neměla do ničeho nutit, pokud nemají zájem, protože v tom případě se vztahy spíše zhoršují. Zkrátka to vyžaduje jistou míru empatie a porozumění. I proto mají některé větší firmy vedle klasických HR oddělení také tzv. happines managera, který se stará o to, aby se zaměstnancipráci cítili spokojení.  

Z pochvaly složenku nezaplatíte

Třetím bodem pomyslného trojúhelníku jsou pochopitelně peníze. Každý zkrátka potřebuje být za práci náležitě ohodnocen a z pochvaly a dobrého pocitu složenky nezaplatíte. IT je v současnosti jedním z nejlépe placených oborů a měsíční platy v řádech vyšších desítek i stovek tisíc už nejsou ničím ojedinělým. Často jsou k nim přidávány i další mimoplatové výhody jako je možnost práce z domova alespoň několik dní v měsíci, flexibilní pracovní doba, sickdays, stravenky, poukázky na sportovní aktivity, příspěvek na pojištění či služební auto, telefon nebo počítač i k osobním potřebám. Zajímavostí jsou například giganti Apple a Facebook, tyto společností totiž nabízí svým zaměstnankyním, které se často rozhodují mezi založením rodiny a budováním kariéry, příspěvek na zmrazení vajíček.  

Zmíněné tři oblasti by měly být určitým způsobem vyvážené a pokud má jedna část hodnocení nízko, měla by ji jiná část vyvážit. Pokud tedy hledáme zaměstnance pro svůj byznys, který je například všeobecně vnímán jako kontroverzní nebo ne příliš atraktivní, je potřeba tuto skutečnost vyvážit vysokým platem. „Někdy jde o čistě subjektivní záležitost a je jasné, že firma nemusí zaujmout všechny, jindy jde zase o všeobecný přístup společnosti, kdy se sice najde zaměstnanec, který i společností negativně vnímanou činnost bude dělat s radostí, ale firma jej bude hledat daleko pracněji, pokud tuto skutečnost dostatečně nevyváží jinými benefity,“ vysvětluje Jan Silber, jeden ze zakladatelů IT jobportálu Jobstack.it, který nabízí inzerování pracovních nabídek zdarma.

Jobstack.it

Jobstack.it je nový projekt, který si klade za cíl vytvořit jednotné místo pro střetávání nabídek a poptávek práce v oblasti IT. Na webu Jobstack.it, který vznikl v červenci 2017, je možné inzerovat pracovní nabídky a podle vlastních preferencí v nich vyhledávat. Zájemce o práci si tak může vyhledat nabídku například podle platového ohodnocení, typu vykonávané práce, velikosti firmy, možného termínu nástupu či svých dovedností. Kromě toho je součástí služby také poradenská činnost pro firmy i uchazeče o zaměstnání. Tvůrci projektu Jobstack.it jsou Jan Silber, specialista na IT a management, David Salač, CEO ve společnosti APSAZ Consulting a Kateřina Prášilová, odbornice v oblasti HR, talent sourcing manager.

Více informací na: www.jobstack.it

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688