Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  24.05.2019 09:46:02

Panika na finančních trzích sílí

Napětí mezi USA a Čínou se stupňuje a investoři si začínají uvědomovat, že na otevřený konflikt mezi velmocemi nejsou dostatečně připraveni. Nabízíme proto seznam nejvýznamnějších akciových titulů a ETF fondů, které jsou vystaveny riziku obchodní války.

 

Obchodní válka nabírá každým dnem na obrátkách. Nejpravděpodobnějším důsledkem amerického zákazu Huawei z důvodu národní bezpečnosti USA bude, že globální dodavatelský řetězec zůstane v následujících letech pod tlakem. Pokud soupeření mezi těmito dvěma zeměmi nabere na intenzitě, výsledkem bude pravděpodobně oddělení dodavatelských řetězců. USA i Čína budou usilovat o nezávislost s cílem omezit politické riziko v eskalující obchodní a technologické válce.

Panika společností
BBC včera ráno oznámilo, že producent počítačových čipů ARM Holding přikázal zaměstnancům zastavit jakýkoli kontakt se společností Huawei, z důvodu respektování nařízeného zákazu. Deník Financial Times pak přinesl informaci, že americké společnosti v reakci na nejnovější vývoj stahují svou produkci z Číny.

Tipy pro investory
Jsme tak svědky masivní rekonfigurace globálního produkčního řetězce. Většina investorů na tento stav není mentálně připravena. Nabízíme proto seznam akcií a ETF fondů, které jsou nejvíce vystaveny riziku obchodní války. Jde zejména o elektrotechnický a automobilový sektor. Dále o čínské průmyslové a dopravní společnosti.

Tato aktiva pravděpodobně zažijí při dalším progresu obchodní války výraznou volatilitu. Je důležité, aby si investoři byli vědomi dynamiky, jíž mohou čelit a rozhodovali se při alokaci aktiv s ohledem na tento fakt. To co zažíváme, se zdá být jako začátek nového výrazného výkyvu na finančních trzích.

Zde je výčet některých ohrožených čínských akcií:
Alibaba, NetEase, Autohome, Tencent, BYD, Baidu, Geely Automobile, JD.com, Weibo, Xiaomi, Lenovo Group

ETF fondy:
iShares TecDAX UCITS ETF (EXS2: xetr) - je zaměřen na německý technologický sektor a zahrnuje elektrotechnické firmy jako Infineon Technologies
Invesco QQQ Trust Series 1 (QQQ: xnas) – sleduje hlavní americký technologický index Nasdaq 100
iShares STOXX Europe 600 Automobiles & Parts ETF UCITS (EXV5: xetr) - zaměřený na index STOXX Europe 600 Automobiles & Parts


O autorovi:
Peter Garnry začal pracovat v Saxo Bank v roce 2010 jako vedoucí kapitálové strategie. V roce 2016 se stal vedoucím týmu kvantitativních strategií, který se zaměřuje na aplikaci počítačových strategií na finanční trhy. Vytváří obchodní strategie a analýzy akciových trhů i jednotlivých firemních akcií pomocí pokročilých statistik a modelů.
Peter Garnry vytvořil pro Saxo Bank měsíční publikaci Alpha Picks, která vybírá nejatraktivnější akcie na amerických, evropských a asijských trzích. Kromě toho přispívá do čtvrtletních předpovědí Saxo Bank a ročních Šokujících předpovědí a je pravidelným komentátorem na televizních stanicích včetně CNN a Bloomberg TV.
Finanční odvětví stále více používá počítačové programy pro zvládání obrovského množství informací a pro tvorbu lepších předpovědí. Garnry a jeho kolegové z týmu kvantitativních strategií vytvářejí automatické počítačové modely s tvorbou signálů a předpovědí pro širokou řadu finančních instrumentů. Obchodní přístup podporovaný kvantitativními modely je velmi dynamický a flexibilní i v proměnlivém tržním prostředí. Kromě kvantitativních strategií také vede volné akciové portfolio, na kterém ukazuje jak vytvářet pozice na akciovém trhu a reagovat na průběh událostí.
Peter Garnry absolvoval Copenhagen Business School a je držitelem charty CFA®.

Globální online investiční banka

Skupina Saxo Bank, specialista na multi-asset obchodování a investice, nabízí kompletní sadu obchodních a investičních nástrojů, technologií a strategií. Už téměř 25 let poskytuje jednotlivcům i firmám přístup k profesionálnímu obchodování a investicím prostřednictvím svých technologií a zkušeností. Mnohokrát oceněné obchodovací platformy jsou dostupné ve více než 20 jazycích a jsou využívány více než stovkou finančních institucí na celém světě. Saxo Bank byla založena roku 1992, sídlí v Kodani a zaměstnává 1500 lidí ve finančních centrech po celém světě, včetně Londýna, Singapuru, Paříže, Curychu, Dubaje a Tokia.

Více informací na:www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út 11:15  Samsung: Dotace od americké vlády na výrobu čipů Research (J&T BANKA)
Út 10:57  S&P500 v největším dvoudenním poklesu za více než rok Research (Česká spořitelna)
Út   9:54  HK.cash po údajích z Číny klesá o téměř 1 % X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688