TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  23.05.2019 23:43:14

Odměna pro bývalé ministry. Ťok s Novákovou míří do diplomacie


Hned tři politici za hnutí ANO mají zamířit do diplomacie. Jde o ministry a primátorku, kteří nedávno skončili ve svých funkcích - jmenovitě o Adrianu Krnáčovou, Dana Ťoka a Martu Novákovou. Informoval o tom portál časopisu Respekt.

Někdejší primátorka Prahy a členka hnutí ANO Adriana Krnáčová by se měla stát novou velvyslankyní v Řecku. O post ambasadorů mají podle informací Respektu zájem také bývalý ministr dopravy Dan Ťok a nedávno odvolaná šéfka rezortu průmyslu a obchodu Marta Nováková, oba rovněž za ANO.

 

O ambasádě v Řecku se ve vztahu ke Krnáčové mluvilo už loni na podzim. V tu dobu totiž skončila v čele hlavního města. Proč diplomacie a proč konkrétně Řecko, někdejší šéfka české pobočky Transparency International nikdy veřejně neobjasnila, napsal portál.

 

Ministr dopravy Dan Ťok odešel z funkce letos v dubnu. Spekuluje se o tom, že by se měl stát příštím velvyslancem v Indonésii. Tomu současnému končí mandát letos na podzim.

 

 

 

"Tak daleko, že bych si vybíral region, opravdu nejsme," reagoval exministr Ťok na dotaz Respektu, jestli by rád nahradil velvyslance v Indonésii. O případné nabídce by však dle svých slov velmi vážně uvažoval. Teď si chce údajně ale hlavně odpočinout.

 

V dubnu skončila na ministerstvu průmyslu Marta Nováková. Místo v diplomacii jí měl údajně nabízet premiér Andrej Babiš už tehdy. "Premiér mi řekl, že proti mně nic nemá a ať si řeknu, co chci dělat. Třeba kdybych chtěla do diplomacie, že mě v tom podpoří. Řekla jsem, proč ne, tak diplomacie," sdělila portálu exministryně Nováková.

 

 

 

Premiér však Novákové prý žádné konkrétní místo nenabízel. Ona sama žádnou přesnou představu nemá. "Jsou to ale předčasné otázky, zatím nemám žádnou konkrétní nabídku,” dodala.

 

Ke jmenování velvyslance je potřeba návrh ministra zahraničí. Souhlasit musí také premiér a prezident. Výběr však probíhá neveřejně, Tomáš Petříček tak pouze potvrdil, že v těchto týdnech budou potvrzovat změny na pozicích velvyslanců.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688