Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  13.05.2019 15:08:32

Uber stáhl dolů akcie svého japonského investora SoftBank


Akcie japonské investiční skupiny SoftBank Group v reakci na start americké alternativní taxislužby Uber na akciové burze ztratily dnes na tokijském trhu přes tři procenta a zvýšily tak propad po páteční pětiprocentní ztrátě. SoftBank do Uberu investovala miliardy dolarů a je jeho největším akcionářem.
 
Primární nabídka akcií Uberu patří podle serveru MarketWatch k nejhorším za téměř čtvrt století. Akcie Uberu ukončily páteční debut poklesem o 7,6 procenta na ceně 41,57 USD. Tržní kapitalizace firmy tak podle firmy FactSet činila 69,71 miliard dolarů. Cena pro vstup na burzu byla stanovena na 45 USD za akcii.

Skupina SoftBank sází na technologické firmy, prostřednictvím fondu Vision Fund už vložila sumy v řádu miliard dolarů do podniků, jako jsou Uber, WeWork, která poskytuje malým firmám sdílené fyzické i virtuální pracovní prostory, nebo Slack Technologies nabízející řešení pro komunikaci v rámci pracovních skupin.

Generální ředitel skupiny Masajoši Son minulý týden před burzovním debutem Uberu prohlásil, že SoftBank nyní začne ze svých investic sklízet ovoce. SoftBank je s 222 miliony akcií největším akcionářem Uberu, její podíl činí 16,3 procenta.

V prvním čtvrtletí skupina ohlásila provozní zisk 495 miliard jenů (103 miliard ) a naznačila, že je připravena spustit další fond, Vision Fund II, s prostředky ve výši 100 miliard dolarů (2,3 bilionu ). Vision Fund ze svých 97 miliard dolarů do konce letošního března investoval 60 miliard, napsal list Financial Times.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688