Letadlo nouzově přistálo bez podvozku s 80 lidmi na palubě

TNBiz, 12.5.2019

Letadlo společnost Myanmar National Airlines muselo v neděli nouzově přistát na letišti v barmském městě Mandalaj. Kvůli technické závadě se pilotovi nepodařilo vysunout přední podvozek, přistál tak pouze na zadních kolech. Vše se naštěstí obešlo bez zranění.

Pilotovi letadla barmských aerolinek Myanmar National Airlines se podařilo v neděli v barmském městě Mandalaj bezpečně přistát i poté, co se letadlu nevysunul přední podvozek. Všech 82 cestujících na palubě a sedm členů posádky je v pořádku.

Letadlo dosedlo pouze na zadní kola, pak se překlopilo. Chvíli drhlo po dráze, než se podařilo zastavit. Podle svědků od letadla odletovaly jiskry a vidět byl i kouř, naštěstí se však nikomu nic nestalo.

Bylo krátce po deváté hodině místního času, když se dvaaosmdesát cestujících a sedmi členů posádky podařilo evakuovat z letadla do bezpečí pomocí nafukovací skluzavky. Letecká společnost podle webu ABC News pochválila kapitána letu i ostatní členy posádky za duchapřítomnost a bezpečné přistání. Uznání vyjádřila i všem cestujícím.

Podle mluvčího letiště pilot hlásil řídící věži před přistáním, že mu kontrolní systém hlásí závadu předního podvozku. Když se technické selhání potvrdilo, muselo letadlo zůstat déle ve vzduchu, aby se spotřebovalo palivo a snížila se tak hmotnost stroje. Pak pilot s letadlem plynně přistál.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy