Cez.cz (ČEZ)
Akcie v ČR  |  11.05.2019 23:28:03

Nejzápadněji umístěné rychlodobíjecí stanice ČEZ pro elektromobily v České republice se nacházejí v Mariánských Lázních

Zleva Petr Třešňák, poslanec Parlamentu ČR, Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ a Martin Kalina, starosta Mariánských Lázní.

Nejzápadněji položená tuzemská rychlodobíjecí lokalita Skupiny ČEZ pro elektromobily se nachází v Masarykově ulici. Každý z dvojice stojanů umožňuje doplnit až 80 % kapacity baterií elektromobilu za zhruba 25 minut.

Mariánské Lázně jako tradiční lázeňské město dlouhodobě investují do opatření na ochranu ovzduší. Podpora výstavby zázemí pro elektromobily je proto logickým krokem v našem snažení. Věříme, že díky této spolupráci s ČEZ se staneme atraktivní destinací pro uživatele této ekologické formy dopravy,“ uvedl starosta Martin Kalina s tím, že Mariánské Lázně mají aktuálně ve své flotile dva elektromobily, jeden z nich využívá městská policie.

Elektromobily už na českých silnicích zdomácněly, momentálně jich je v ČR více než 2 500. Jako největší energetika chceme rozvoj elektromobility podpořit především výstavbou robustní rychlodobíjecí infrastruktury, která umožní rychlý pohyb mezi městy. Těší nás, že město Mariánské Lázně vyšlo vstříc naší snaze vybudovat jednu z dobíjecích lokalit právě zde. Do konce letošního roku bychom chtěli po celé České republice nabízet elektromobilistům 200 dobíjecích stanic, z toho dvě třetiny rychlodobíjecích,“ říká Tomáš Chmelík, manažer útvaru čisté technologie ČEZ.

Pohled na jednu ze dvou dobíjecích stanic Skupiny ČEZ v Mariánských Lázních.

Skupina ČEZ je v rozvoji elektromobility aktivní od roku 2009. Primární aktivitou bylo od samého začátku budování a provoz veřejných dobíjecích stanic. Dnes jde o záběr mnohem širší, zahrnující obsluhu zákazníků ze segmentu retail (ČEZ Prodej) i servis pro klienty v sektoru firem, municipalit a krajů (ČEZ ESCO). Skupina ČEZ tak například zajišťuje návrh a instalaci dobíjecích stanic na klíč, elektrifikaci automobilových flotil, platformy pro dobíjení, včetně IT řešení, pronájmy či prodeje elektromobilů nebo wallboxy a kabely pro dobíjení. Pro samosprávy ČEZ nabízí realizaci a provoz dobíjecích stanic pro elektrobusy či návrhy konceptu elektromobility v jednotlivých městech a regionech.

ElektromobilitaKarlovarském kraji

Skupina ČEZ zde provozuje čtveřici rychlodobíjecích stanic. První funguje od léta 2016 v krajské metropoli Karlových Varech, druhá je řidičům elektromobilů k dispozici od letošního února v Ostrově. V přípravě jsou v dohledné době stanice v dalších lokalitách. Aktuálně provozuje Skupina ČEZ v celé České republice 150 veřejných dobíjecích stanic, z toho přes 80 rychlodobíjecích. Aktuální mapa lokalit s dobíjecími stanicemi a komplexní set informací je k dispozici na www.elektromobilita.cz

Ota Schnepp, mluvčí Skupiny ČEZ pro severozápadní a střední Čechy, Martin Schreier, mluvčí ČEZ


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688