TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  10.05.2019 10:09:47

Analýza Benešové je nezvěstná. Piráti se zveřejněním nepochodili


Jde si v České republice objednat trestní stíhání? Nově jmenovaná ministryně spravedlnosti Marie Benešová v minulosti prezidentovi poskytla analýzu, podle které ano. Zprávu chtěli vidět Piráti, jenže nepochodili. Materiály podle Benešové zveřejnit nelze.

Dokument měla Marie Benešová vypracovat pro prezidenta Miloše Zemana. Zprávu ale nezveřejnil ani on, ani ministerstvo spravedlnosti. Dokument tak není veřejně dostupný, proto se jeho publikace ve čtvrtek dožadovali ve Sněmovně Piráti.

 

"Já jsem se obrátil jak na pana prezidenta, tak na pana ministra spravedlnosti Kněžínka a oba dva mi potvrdili, že žádná taková analýza neexistuje," uvedl poslanec Pirátů Jakub Michálek ve Sněmovně a požádal Benešovou o analýzu.

 

 

 

Benešová ale při interpelacích prohlásila, že materiál vypracovala jako oponentní zprávu ke koncepci a cílům ministerstva spravedlnosti se zaměřením na státní zastupitelství. "Jedná se o materiál, který byl předložen prezidentovi z mé strany 11. března, byl veřejně projednán. Tato listina je samozřejmě neveřejná," hájila se Benešová.

 

Nově jmenovaná ministryně ji prý vypracovala pro prezidenta v době, kdy byla neplacenou poradkyní. "Pokud někdo tuto listinu bude vyžadovat, musí se obrátit na Kancelář prezidenta republiky," dodala.

 

Michálek však oponoval, že odpověď od Kancléře prezidenta republiky dostal. Zprávu prý nemá. Vyzval Benešovou k publikaci zprávy a aby tak rozptýlila pochybnosti, které kolem kauzy kolují. "Tuto zprávu zveřejnit nelze," stála si za svým Benešová s tím, že jde o neveřejnou zprávu určenou prezidentovi.

 

 

 

Piráti nejsou jediní, komu leží nová ministryně spravedlnosti Marie Benešová (ANO) v žaludku. V pondělí se už podruhé sešly tisíce lidí na demonstraci na pražském Staroměstském náměstí na protest proti jejímu jmenování. A další protesty se plánují na příští týden, konkrétně na pondělí 13. května.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688